Πολιτική

Ν. Κεραμέως: Αλλάζουν βιβλία στα σχολεία που παρέμεναν επί 30 χρόνια ίδια

Ν. Κεραμέως: Αλλάζουν βιβλία στα σχολεία που παρέμεναν επί 30 χρόνια ίδια
Δρομολογούνται μεγάλες αλλαγές στο πεδίο της εκπαίδευσης 

Δρομολογούνται μεγάλες αλλαγές στο πεδίο της εκπαίδευσης σύμφωνα με δηλώσεις της πρώην υπουργού Παιδείας και υποψήφια βουλευτή της ΝΔ στον βόρειο τομέα της Αθήνας, Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές είναι το βιωματικό μοντέλο μάθησης που απομακρύνει τους μαθητές από τη στείρα παπαγαλία.

Δήλωσε επίσης ότι έχει δρομολογηθεί σε όλες τις βαθμίδες και σε όλες τις τάξεις, νέα ύλη σε όλα τα μαθήματα. Έκανε μάλιστα γνωστό ότι αυτή τη στιγμή γράφονται βιβλία στη βάση των νέων προγραμμάτων. Η κ. Κεραμέως τόνισε χαρακτηριστικά πως υπήρχαν βιβλία που είχαν μείνει που είχαν να αλλάξουν πάνω από 30 χρόνια.

Αναφερόμενη στα μη κρατικά πανεπιστήμια σημείωσε ότι είναι σημαντική η δυνατότητα ίδρυσής τους γιατί καταρχάς – είπε- πιστεύουμε στο δικαίωμα επιλογής των φοιτητών. Πρόσθεσε ότι η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων θα φέρει έναν ευγενή συναγωνισμό με τα κρατικά πανεπιστήμια και στη συνέχεια θα οδηγήσει και στη συνεχή βελτίωση των κρατικών πανεπιστημίων.

Η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια ενίσχυσης των κρατικών των δημόσιων πανεπιστημίων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να δοθεί η δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments