Αθλητισμός

Ήρθε για βασικός ο Τζούρισιτς

Ήρθε για βασικός ο Τζούρισιτς

Πηγή Φωτογραφίας: kerkida.net

Τι δείχνει η μεταγραφή του Σέρβου και η δυσκολία διαχείρισης δύο παικτών που παίζουν στην ίδια θέση κι έχουν δύο μεγάλα συμβόλαια

Παναθηναϊκός: Όταν μιλάμε για δύο ποδοσφαιριστές που είναι βασικά στελέχη της Εθνικής Σερβίας, προφανώς και η συζήτηση για το αν είναι καλοί ή όχι για το αν μπορούν και αν θα προσφέρουν στον Παναθηναϊκό και τα σχετικά, σταματάει πριν καν αρχίσει.

Καλοί και χρυσοί είναι και οι δύο και ο Τζούρισιτς και ο Μλαντένοβιτς και σ’ αυτό δεν χωράει κάτι άλλο να συζητήσουμε.

Για παίκτες ενεργούς μιλάμε, για παίκτες με εμπειρίες και για παίκτες που στο ελληνικό πρωτάθλημα αλίμονο κι αν δεν μπορούν να σταθούν και να διακριθούν και ό,τι άλλο θέλετε. Το θέμα από εκεί και πέρα, είναι καθαρά στο τι ρόλους θα τους ανατεθούν και στο πως σκέφτεται ο Παναθηναϊκός να τους χρησιμοποιήσω και να τους αξιοποιήσει.

Και για μεν τον Μλαντένοβιτς, τα πράγματα φαντάζουν σχετικά απλά.

Πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή που όχι απλά θα αποτελέσει ισάξια λύση δίπλα στον Χουανκάρ, αλλά που λογικά θα διεκδικήσει και με πολλές αξιώσεις θέση βασικού στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, με τον Ισπανό να… υποχωρεί λίγο στην… ιεραρχία και λόγω ηλικίας αλλά και γιατί θα πρέπει να δούμε με το ξεκίνημα της χρονιάς αν θα είναι όπως στο ξεκίνημα ή στο φινάλε της σεζόν που πέρασε. Κι εν πάσει περιπτώσει αυτό είναι κάτι που θα το δει ο προπονητής και που λογικά θα εναλλάσσεται στην διάρκεια της σεζόν ανάλογα με την φόρμα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός. Με τον Τζούρισιτς όμως το πράγμα είναι πολύ διαφορετικό.

Κατ΄αρχήν ούτε λόγος ότι ο Τζούρισιτς έρχεται για… να διεκδικήσει μια θέση στα χαφ. Με δεδομένα όσα έχουμε διαβάσει και μάθει ήδη γι΄αυτόν αλλά και με δεδομένες τις ιδιομορφίες του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς του, προφανώς και ο Σέρβος θα έρθει για να πάρει θέση βασικού στα χαφ και λογικά την θέση του επιτελικού και δημιουργικού μέσου.

Εκεί δηλαδή που στην σεζόν που πέρασε βλέπαμε τον Μπερνάρ.

Και ο Μπερνάρ δεν δείχνει να σκέφτεται ότι μπορεί να είναι “αλλαγή” και όχι βασικός και εδώ που τα λέμε, το να πει ο Παναθηναϊκός πως θα αποφασίσει από δω και πέρα να έχει ένα παίκτη με συμβόλαιο 1.800.000 τον χρόνο στον… πάγκο, ε παραείναι… πολυτέλεια. Οπότε δύο είναι τα ενδεχόμενα.

Ή ο Γιοβάνοβιτς θα κληθεί να φτιάξει ένα σχήμα που θα είναι και οι δύο μέσα και από κει και πέρα θα τους βρει θέσεις και ρόλους ή ο Παναθηναϊκός θα… επιταχύνει τις προσπάθειες να βρει ομάδα και να φύγει ο Μπερνάρ ώστε και μια θέση να αφήσει κενή στην ενδεκάδα σε σχέση με πέρυσι, αλλά και ένα βαρύτατο συμβόλαιο για τα ελληνικά δεδομένα που μάλιστα δεν… βγήκε και τόσο στο χορτάρι μέχρι τώρα να φύγει από το μπάτζετ του Παναθηναϊκού.

Βέβαια εδώ έρχεται η κουβέντα για το αν ο Τζούρισιτς είναι τόσο ανώτερος ποιοτικά σε σχέση με τον Μπερνάρ ώστε να μην μπαίνει καν σε συζήτηση για το αν θα είναι αυτός η ηγετική μορφή στον χώρο του κέντρου.

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments