Αθλητισμός

Παραλίγο στον Ολυμπιακό ο Τζούρισιτς

Παραλίγο στον Ολυμπιακό ο Τζούρισιτς

Πηγή Φωτογραφίας: sportdog.gr

Ο Γιάννης Χριστόπουλος αποκαλύπτει το παρασκήνιο της παραλίγο μεταγραφής του Φίλιπ Τζούρισιτς στον Ολυμπιακό πριν από 15 χρόνια

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς θα αποτελέσει την τρίτη θερινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού μετά τους Ζέκα και Μλαντένοβιτς, καθώς το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση.

Ο Παναθηναϊκός αποκτά έναν «μπαρουτοκαπνισμένο» ποδοσφαιριστή με ποιότητα και κύριο χαρακτηριστικό το παιχνίδι του στον άξονα, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις στο χώρο του κέντρου. Ένα πολυεργαλείο που μπορεί να παίξει τόσο ως «8άρι», αλλά και «10άρι»

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Δεκέμβριο του 2007, έπειτα από εισήγηση του τότε αθλητικού διευθυντή του Ολυμπιακού, Ίλια Ίβιτς ο Τζούρισιτς σε ηλικία 16 ετών δοκιμάστηκε στην ομάδα Νέων των «ερυθρολεύκων» αφήνοντας άριστες εντυπώσεις.

Ο πρώην τεχνικός των ΠΑΣ Γιάννινα, Τάβριγια, Πλατανιά και Λεβαδειακού, Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος καθοδηγούσε εκείνη την εποχή την ομάδα Νέων των «ερυθρολεύκων» όπως αποκαλύπτει στο SDNA, είχε εισηγηθεί την απόκτηση του Σέρβου άσου, δίχως ωστόσο η επιθυμία του να γίνει πράξη.

– Κόουτς πως είχε έρθει ο Τζούρισιτς στον Ολυμπιακό εκείνη την εποχή;

«Εργάστηκα στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού για δύο σεζόν, από το 2007 μέχρι το 2009. Ο Τζούρισιτς ήρθε στην πρώτη μου χρονιά, αν θυμάμαι καλά τον Δεκέμβριο του 2007.

Εκείνη την εποχή ήταν ο Ίλια Ίβιτς τεχνικός διευθυντής και είχε φέρει στην ομάδα για δοκιμή δύο ποδοσφαιριστές. Τον Τζούρισιτς και τον Κοβάσεβιτς. Μάλιστα και ο Κοβάσεβιτς στη συνέχεια έπαιξε και εκείνος ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Σε ότι αφορά τον Τζούρισιτς έμεινε για ένα διάστημα στον Ολυμπιακό προκειμένου να δοκιμαστεί.

Παράλληλα, ο Ίλια Ίβιτς αποχώρησε από τον Ολυμπιακό. Προσωπικά εισηγήθηκα την απόκτηση του με κάθε τρόπο γιατί πίστευα πολύ στις δυνατότητες του Τζούρισιτς. Ο λόγος που δεν αποκτήθηκε απ’ ότι μου είπαν από τον σύλλογο ήταν πως ήταν ποδοσφαιριστής από χώρα που δεν ανήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έπρεπε να ακολουθηθεί μια διαδικασία, προκειμένου να φιλοξενηθεί στην Ελλάδα, ή να έβρισκε ο πατέρας του δουλειά εδώ.

Υπήρχε μια δυσκολία όταν είσαι κάτω των 18 ετών γιατί δεν μπορείς να έχεις μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό. Αυτό το πρόβλημα ακόμα υφίσταται κυρίως με παιδιά που έρχονται από την Αφρική, αλλά δίνονται λύσεις. Τελικά ο Τζούρισιτς κατέληξε στη συνέχεια στη Χέρενφεν και από εκεί στην Μπενφίκα, ενώ έπειτα συνέχισε σε Αγγλία και Ιταλία.

Το κυριότερο είναι πως πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί με σωστό χαρακτήρα. Αυτό θυμάμαι τουλάχιστον εγώ στο διάστημα των τριών-τεσσάρων μηνών που τον είχα στην ομάδα. Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί».

– Τι σου είχε κάνει μεγαλύτερη εντύπωση από τον Τζούρισιτς στην ηλικία των 15-16 ετών;

«Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση η ποδοσφαιρική του ευφυΐα και ο χαρακτήρας του. Αυτά ήταν τα δύο μεγαλύτερα στοιχεία. Διέθετε από εκείνη την εποχή πολύ καλή ποδοσφαιρική σκέψη.

Σε ότι αφορά τον χαρακτήρα του, ήταν μια πολύ έντονη προσωπικότητα που ήθελε να κερδίζει, ένας πραγματικός μαχητής. Είχε μεγάλη αγωνιστικότητα. Ήταν ένα παιδί ιδανικό για τα αποδυτήρια. Αγωνιστικά, είχε πολύ καλά χτυπήματα με την μπάλα και με τα δύο πόδια, με πολύ καλή πάσα. Από τότε φαινόταν το ταλέντο του».

– Περίμενες πως θα έκανε καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα;

«Θα απαντήσω με κάθε ειλικρίνεια. Πίστευα πως θα κάνει ακόμη μεγαλύτερη καριέρα σε σχέση με αυτή που έκανε. Τον πίστευα πολύ ως ποδοσφαιριστή. Βέβαια έχει και πολλές συμμετοχές με την εθνική Σερβίας και υπολογίζεται κανονικά».

– Πιστεύεις πως θα ταιριάξει στο πλάνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς;

«Θεωρώ πως ταιριάζει στον Παναθηναϊκό. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που συμπληρώνει πολλά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο με το παιχνίδι του. Είναι ένα σύγχρονο δεκάρι που μπορεί να λειτουργήσει πάρα πολύ καλά στο επιθετικό τρίτο, τόσο σκοράρισμα, αλλά όσο και στο πασάρισμα. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει πάρα πολύ καλά στην ανάπτυξη της ομάδας στο μεσαίο τρίτο. Επίσης είναι ο παίκτης που θα μαρκάρει και θα κάνει και άλλες δουλειές.

Είναι ένα ενεργό κομμάτι ακόμη και όταν χρειαστεί να βοηθήσει ανασταλτικά και επίσης εφόσον είχα διακρίνει σωστά τον χαρακτήρα του, θεωρώ πως μπαίνει ένα ‘διαμαντάκι’ στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού.

Σε γενικές γραμμές στο όλο δημιούργημα του κ. Γιοβάνοβιτς και των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, είναι ένα κατάλληλο εργαλείο για να συνεχιστεί η προσπάθεια που κάνουν».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments