Πολιτική

Έφθασε η ώρα των μεγάλων αλλαγών

Έφθασε η ώρα των μεγάλων αλλαγών

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Είναι προφανές ότι το μέγεθος της ευθύνης έδωσε με τις πρώτες δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η εντολή που έλαβε έχει μία και μοναδική κατεύθυνση: τη γρήγορη υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών που χρειάζεται η χώρα.

Η ισχυρή εντολή που δόθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία, πέραν της ιστορικότητας του αποτελέσματος, ισοδυναμεί με ανάθεση ενός σοβαρού καθήκοντος, το οποίο, από το αξίωμα του πρωθυπουργού, οφείλει να επιτελέσει με τη συνέπεια που διακρίνει την πολιτική πορεία του και για την οποία οι Έλληνες πολίτες τον επιβράβευσαν με την ψήφο τους. Από σήμερα όλοι όσοι θα κληθούν να υπηρετήσουν από θέση ευθύνης το κυβερνητικό πρόγραμμα θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι εκλογείς περιμένουν άμεσα την υλοποίησή του. Και κυρίως να αντιληφθούν ότι το υψηλό ποσοστό που έλαβε η ΝΔ συνεπάγεται υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις.

Είναι προφανές ότι το μέγεθος της ευθύνης έδωσε με τις πρώτες δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η εντολή που έλαβε έχει μία και μοναδική κατεύθυνση: τη γρήγορη υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών που χρειάζεται η χώρα. Και είναι γεγονός ότι στη δεύτερη θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη πρέπει να αλλάξουν αρκετά και ουσιώδη. Συγκεκριμένα, στην υγεία, στην παιδεία, αλλά και στην καθημερινότητα, είτε αυτά αφορούν τα θέματα της οικονομίας, είτε αφορούν τα θέματα της ασφάλειας, η κυβέρνηση χρειάζεται να ανταποκριθεί στις ελπίδες του κόσμου. Ασφαλώς δεν γίνονται θαύματα από τη μια ημέρα στην άλλη, αλλά αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για ενδεχόμενες καθυστερήσεις.

Κι αυτό πρώτος από όλους το γνωρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ που πιστώνεται την ιστορική νίκη του κόμματος, η οποία κλείνει έναν κύκλο διχασμού και τοξικότητας. Ωστόσο, η σύνθεση της νέας Βουλής χρειάζεται επαγρύπνηση, γιατί ο λαϊκισμός καιροφυλακτεί και παραμονεύει στη γωνία. Για ισχυρή εντολή από τους πολίτες, έκανε εξάλλου λόγο ο ίδιος ο πρόεδρος στο μήνυμά του για τις εκλογές, τη στιγμή κατά την οποία τα αποτελέσματα αποτυπώνουν μία σαρωτική νίκη της παράταξής του, που φαίνεται να εξασφαλίζει 158 έδρες στη Βουλή.

«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι πολίτες δεν έδωσαν μόνο ένα μήνυμα συνέχειας στη διαδρομή που χαράξαμε πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά μας έδωσαν ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στο δρόμο των μεγάλων αναγκών που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.  Με ηχηρό και ώριμο τρόπο, έκλεισαν οριστικά έναν τραυματικό κύκλο ψέματος και τοξικότητας που κράτησαν πίσω την χώρα και δίχασαν την κοινωνία. Εδραιώνοντας έτσι την εποχή της αληθινής προόδου», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Ας μην λανθάνει της προσοχής το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους Έλληνες για την εμπιστοσύνη τους, σημειώνοντας πως αυτή η απλόχερη στήριξη αυξάνει την ευθύνη η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις ελπίδες τους. «Προσωπικά, νιώθω τώρα βαρύτερο το χρέος να υπηρετήσω την πατρίδα με όλες μου τις δυνάμεις. Ποτέ δεν υπόσχομαι θαύματα. Σας βεβαιώνω όμως ότι θα παραμείνω πιστός στο εθνικό μου καθήκον με σχέδιο, αφοσίωση και κυρίως με σκληρή δουλειά. Χωρίς να ανεχθώ καμία έπαρση και καμία αλαζονική συμπεριφορά. Είμαστε εξάλλου απέναντι στα προβλήματα και δίπλα σε όλους τους πολίτες. Όσο σημασία λοιπόν αποδίδω στην αποτελεσματικότητα της νέας διακυβέρνησης, άλλο τόσο θα πολεμήσω κάθε στάση που θα περιφρονεί την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

Οι στόχοι είναι ψηλοί και πρέπει να είναι ψηλοί. Σε μία δεύτερη θητεία που μπορεί να μεταμορφώσει την Ελλάδα, με δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης που θα αυξήσουν τους μισθούς και θα μειώσουν τις ανισότητες, με καλύτερη, δημόσια δωρεάν υγεία, με ένα πιο αποτελεσματικό και ψηφιακό κράτος, και μία ισχυρή πατρίδα στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης. Έχουμε και το σχέδιο και την εμπειρία για να τα κάνουμε όλα αυτά πράξη. Από αύριο κιόλας, η νέα κυβέρνηση καλείται να αποτυπώσει σε έργο των ιδεών και των πολιτικών συμπεριφορών που δικαίωσε η κάλπη.  Γνωρίζω ότι οι προσδοκίες είναι μεγάλες και για αυτό θα επιδιώκω πάντα ευρύτερες συναινέσεις. Όμως ο λαός μας έδωσε μια ασφαλή πλειοψηφία. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις λοιπόν θα προχωρήσουν με ταχύτητα,  καθώς αυτό απαιτεί η επιλογή του ελληνικού λαού. Και θα την τιμήσω στο ακέραιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments