Ελλάδα

Τρόμος για 400 επιβάτες – Τρένο «έμεινε» μέσα σε σήραγγα στη Λαμία

Τρόμος για 400 επιβάτες – Τρένο «έμεινε» μέσα σε σήραγγα στη Λαμία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με βλάβες στα τρένα

Η αμαξοστοιχία Intecity 52 «έμεινε» μέσα στη σήραγγα της Οθρυός, στη Λαμία, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr με τους επιβάτες να περιμένουν τρομοκρατημένοι και χωρίς καμία ενημέρωση για το τι έχει συμβεί.

Συνολικά 400 επιβάτες βρίσκονται μέσα στην αμαξοστοιχία που έχει ακινητοποιηθεί μέσα στη σήραγγα εδώ και μία ώρα, χωρίς να υπάρχει κάποιο νεότερο η οποιαδήποτε πληροφορία.

Οι εργαζόμενοι στα τρένα και οι μηχανοδηγοί δεν έχουν πάψει να καταγγέλλουν τα σοβαρά προβλήματα, ωστόσο κανένας δεν έχει εισακούσει τις εκκλήσεις τους, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά τα Τέμπη, ότι τα τρένα τέθηκαν σε επαναλειτουργία με ασφάλεια…

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

«Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 12:45, η αμαξοστοιχία 53, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος στη σήραγγα «Όθρυς», στη γραμμή καθόδου. Πρόκειται για τη δίδυμη σήραγγα μήκους 6.5 χιλιομέτρων, μεταξύ Δομοκού και Λιανοκλαδίου.

Στις 13.00 ενημερώθηκε το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας της Hellenic Train και άμεσα κινητοποιήθηκαν μηχανές εφεδρείας από το Λιανοκλάδι προκειμένου να μεταφέρουν την αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου.

Στο τραίνο επιβαίνουν 325 επιβάτες, οι οποίοι ενημερώνονται με τακτικές ανακοινώνεις από το προσωπικό της εταιρείας. Λόγω πτώσης παντογράφου, υπήρξε απώλεια κλιματισμού και φωτισμού για λίγη ώρα, ωστόσο οι μηχανές εφεδρείας έχουν ήδη πραγματοποιήσει ζεύξη με την ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία, αποκαθιστώντας τις λειτουργίες κλιματισμού και φωτισμού και το τραίνο οδεύει προς Λιανοκλάδι.

Θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση».

Έληξε η ταλαιπωρία 

Συνεχίζουν το ταξίδι τους οι 325 επιβάτες της αμαξοστοιχίας Intercity 53 που κινούνταν από τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση την Αθήνα, οι οποίοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στη σήραγγα της Όθρυος για περίπου 1,5 ώρα καθώς το τρένο είχε ακινητοποιηθεί. Για ένα διάστημα μάλιστα λόγω της διακοπής ρεύματος, στο τρένο δεν υπήρχε ούτε φωτισμός ούτε κλιματισμός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments