Πολιτική

Υγεία: Η αιχμή του πρωθυπουργικού δόρατος

Υγεία: Η αιχμή του πρωθυπουργικού δόρατος

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Οι τελετές παράδοσης – παραλαβής ολοκληρώθηκαν και πλέον, το ξεκάθαρο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι τελετές παράδοσης – παραλαβής ολοκληρώθηκαν και πλέον, το ξεκάθαρο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς όλα τα μέλη της κυβέρνησης είναι σκληρή δουλειά και αποτελεσματικότητα. Οι χρόνοι πιέζουν, οι ανάγκες είναι πράγματι πολλαπλές και οι καιροί απαιτούν τη συνέχιση και την ενίσχυση των αλλαγών με επίκεντρο την καθημερινότητα του πολίτη.

Προσωπικό στοίχημα του πρωθυπουργού για τη δεύτερη τετραετία αποτελεί η ριζική ανανέωση του πολύπαθου τομέα της Υγείας, ο οποίος μπορεί να άντεξε στις πιέσεις των πανδημιών, ωστόσο απειλείται καθημερινά από τις «χρόνιες παθήσεις» του συστήματος.

Η επιλογή του Μιχάλη Χρυσοχοίδη για το αξίωμα του υπουργού δεν είναι άλλωστε τυχαία. Πρόκειται για μια επιλογή με πολλαπλές αναγνώσεις. Ο νέος υπουργός Υγείας είναι αυστηρός, πειθαρχημένος, μεθοδικός και αποτελεσματικός, Το ΕΣΥ έχει ανάγκη από έναν επικεφαλής με τα χαρακτηριστικά αυτά, έτσι ώστε να εξορθολογιστεί περαιτέρω το σύστημα.

Θαύματα δεν μπορούν βέβαια να γίνουν. Ούτε περιμένει κάποιος ένα άλλο ΕΣΥ, την επόμενη εβδομάδα. Εντούτοις, ακριβώς επειδή η δημόσια υγεία είχε αφεθεί κατά το παρελθόν στην τύχη της, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και ο πολίτης μπορεί τω όντι να δει διαφορά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για να δρομολογηθούν η ανανέωση και η επιθυμητή αλλαγή, απαιτείται αυστηρό πρόγραμμα και ο νέος υπουργός και να το οργανώσει και να το εκτελέσει.

Είναι επίσης ένα πρόσωπο που μπορεί να κατευνάσει τις αναίτιες ανησυχίες που εσκεμμένα ενισχύονται από την αντιπολίτευση και κάνουν λόγο για ιδιωτικοποίηση του συστήματος. Προερχόμενος από την κεντροαριστερά, έδωσε ήδη, από την πρώτη ημέρα, το στίγμα της ηγεσίας του. Θέτοντας στο επίκεντρο τη διευκόλυνση του πολίτη, τη μείωση της ταλαιπωρίας και των αναμονών και την κατάργηση των πολυεπίπεδων ανισοτήτων στον τομέα της Υγείας.

Η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα Υγείας υπαγορεύει ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών και επίσης μια «υγιή» φαρμακευτική πολιτική, για την πρόσβαση των πολιτών στα πρωτοβάθμια φαρμακεία. Ο νέος υπουργός είναι ένα πρόσωπο που εμπιστεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και όχι τυχαία. Το υπουργείο που ανέλαβε είναι ζόρικο, αλλά είναι μαθημένος στα ζόρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments