Ελλάδα

Φωτιά τώρα: «Μάχη» με τις φλόγες σε Σαρωνίδα, Λουτράκι και Δερβενοχώρια

Φωτιά τώρα: «Μάχη» με τις φλόγες σε Σαρωνίδα, Λουτράκι και Δερβενοχώρια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Επί ποδός βρίσκεται ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών 

Επί ποδός βρίσκεται ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών οι οποίες κατακαίνε ό,τι βρουν στο πέρασμά τους σε Λουτράκι, Δερβενοχώρια και Σαρωνίδα.

Η αγωνία επικεντρώνεται όσο οι άνεμοι κοπάζουν να μπορέσουν οι εναέριες δυνάμεις να κατασβέσουν όσο μεγαλύτερη έκταση μπορούν καθώς μετά τη δύση του ηλίου θα επιχερούν πλέον μόνο χερσαίες δυνάμεις.

Η φωτιά στη Σαρωνίδα

Στη Σαρωνίδα η μάχη από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνεται αυλή-αυλή, σπίτι-σπίτι, ενώ μέχρι τις 21:00 θα συνεχίσουν να επιχειρούν τα εναέρια (16 επιχειρησιακά και ένα συντονιστικό).

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Σαρωνίδα με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη για να την θέσει υπό έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική είχαμε πριν λίγο αναζωπύρωση στις περιοχές Πανόραμα και Ανάβυσσο. Λίγο νωρίτερα, η εικόνα στο μέτωπο της πυρκαγιάς έδειχνε πολύ βελτιωμένη σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής και εκφράζονταν ελπίδες για σύντομη οριοθέτησή της.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλο το βράδυ από τις χερσαίες δυνάμεις ενώ τα εναέρια θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν ξανά τις επιχειρήσεις με το πρώτο φως. Η καταμέτρηση των ζημιών θα ξεκινήσει στις επόμενες ώρες και στη διάρκεια της νύχτας.

Η φωτιά στον Κουβαρά

Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, αναφορικά με την πυρκαγιά στην περιοχή του Νέου Κουβαρά η κατάσταση παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη, ενώ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και επιχειρούν συνολικά 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 68 οχήματα τα οποία διαχειρίζεται το επιτόπιο κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος, ενώ από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

Στα Δερβενοχώρια η πυρκαγιά ξεκίνησε και συνεχίζει σε δασική έκταση με χερσαίες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί από Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Στην επιχείρηση επίσης συμμετέχουν 9 επιχειρησιακά εναέρια και ένα συντονιστικό. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλο το βράδυ με πυροσβεστικά μέσα και χωματουργικά εργαλεία.

Το 112 έστειλε μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής καλώντας να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Τι δηλώνουν στο pagenews.gr αυτοδιοικητικοί για τα μέτωπα των πυρκαγιών

Δήμαρχος Λουτρακίου στο pagenews.gr για τη φωτιά: Είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο

Σε συναγερμό βρίσκεται η περιοχή του Λουτρακίου από την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή.

Το pagenews.gr επικοινώνησε με το Δήμαρχο Λουτρακίου (19:16/17 Ιουλίου) ο οποίος ανέφερε τα εξής: “Είναι πολύ μεγάλη η έκταση της φωτιάς. Είναι πάρα πολύ δύσκολο το μέτωπο, μέχρι στιγμής υπάρχουν αρκετά εναέρια μέσα.”

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού στο pagenews.gr: Υπάρχουν αρκετές εστίες

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα της φωτιάς στον Κουβαρά Αττικής (19:54-17 Ιουλίου). Η πυρκαγιά από την έναρξή της εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες και έγινε απειλητική προκαλώντας υλικές ζημιές.

Το pagenews.gr επικοινώνησε με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, Δήμητρα Ράπτη η οποία ανέφερε (19:45/17 Ιουλίου): “Οι άνεμοι έχουν ελλατωθεί, ωστόσο υπάρχουν αρκετές εστίες σε Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Καλύβια. Μαζεύουμε νερά και τα δίνουμε όπου χρειάζεται. Οι πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments