Αθλητισμός

ΑΕΚ: Μια κίνηση που περιορίζει το ρίσκο η μεταγραφή Πισάρο

ΑΕΚ: Μια κίνηση που περιορίζει το ρίσκο η μεταγραφή Πισάρο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Θάνος Σαρρής γράφει με τη βοήθεια του wyscout για την προσθήκη του Ροδόλφο Πισάρο στην ΑΕΚ, τα εξασφαλισμένα «ποιοτικά χαρακτηριστικά» για τον Ματίας Αλμέιδα και τα όσα μπορεί να προσφέρει στο δομημένο σύνολό του.

Έχει αποδειχθεί πάρα πολλές φορές ότι συχνά, σημαντικότερο από τα ατομικά χαρακτηριστικά ενός ποδοσφαιριστή, είναι το «κούμπωμά» του με το σύνολο και με τα «θέλω» του προπονητή. Ειδικότερα σε μια ομάδα, η οποία έχει ξεκάθαρες δομές σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού η προοπτική του παίκτη που θα έρθει για να προστεθεί στη μηχανή της, εξαρτάται από επιμέρους παράγοντες, οι οποίοι στο μάτι του παρατηρητή δεν είναι τόσο ξεκάθαροι. Όχι, δηλαδή, τα ξερά νούμερα σε γκολ, ασίστς, expected goals ή περισσότερα advanced statistics, αλλά πράγματα που χρειάζονται ώρες παρακολούθησης και ανάλυσης για να εξαχθούν συμπεράσματα.

Πισάρο – Αλμέιδα: Μια κίνηση που περιορίζει το ρίσκο

Για τον Ροδόλφο Πισάρο, βέβαια, τα πράγματα ήταν ευκολότερα, μιας και ο Ματίας Αλμέιδα τον γνωρίζει πολύ καλά. Κι αυτό, μετράει διαφορετικά και όσον αφορά το αναγκαίο background checking, δηλαδή τα μη αγωνιστικά χαρακτηριστικά του παίκτη, τα ποιοτικά, που σχετίζονται με συναισθηματικούς, γνωστικούς και ψυχολογικούς παράγοντες και έχουν να κάνουν με την αφοσίωση, την ανταπόκριση στις δύσκολες στιγμές, τη συνύπαρξη, την προσαρμοστικότητα κ.ο.κ.

Όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, έχοντας δουλέψει μαζί του, ο προπονητής της Ένωσης δεν χρειάστηκε να ψάξει και πολύ για τα ζητήματα αυτά. Άλλωστε, όπως μπορείτε να διαβάσετε και στο θέμα του Γιώργου Ντυμένου, ο Μεξικανός είναι ένας ποδοσφαιριστής που δείχνει να ταιριάζει πλήρως με την ιδιοσυγκρασία του Αργεντινού και με το περιβάλλον που έχει δημιουργήσει στην ΑΕΚ. Και φυσικά, είναι ένας επαγγελματίας που κάνει πραγματικότητα για πρώτη φορά το όνειρο της Ευρώπης σε μια μεστή ποδοσφαιρικά ηλικία, με παραστάσεις και τίτλους. Εχει πολύ υψηλό κίνητρο. Το να καλείται να το αναδείξει σε ένα περιβάλλον που δεν είναι άγνωστο, λόγω της παρουσίας του Αλμέιδα αλλά και του Πινέδα, είναι πολύ σημαντικό.

Πηγή: gazzetta.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments