Ελλάδα

Φωτιά: Εκτός ελέγχου οι φωτιές σε Μαγνησία και Φθιώτιδα – Νεκρή ηλικιωμένη

Φωτιά: Εκτός ελέγχου οι φωτιές σε Μαγνησία και Φθιώτιδα – Νεκρή ηλικιωμένη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Λαμίας να εκκενώσουν προς το κέντρο και νότια της πόλης

Σε εξέλιξη βρίσκoνται μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Βελεστίνο και στην Λαμία.

Σχετικά με το πρώτο μέτωπο, στα σημεία που έχουν ξεσπάσει οι πυρκαγιές επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ έχουν σταλεί και μηνύματα του 112 που προειδοποιούσαν τους κατοίκους του Βελεστίνου, του Σέσκλου και του Αγίου Γεωργίου Φερών για πυρκαγιά στην περιοχή τους καλώντας τους ταυτόχρονα σε ετοιμότητα. Πριν λίγο οι κάτοικοι στις περιοχές Δίμηνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο, καθώς η φωτιά μαίνεται.

Σημειώνεται ότι η Μαγνησία αποτελεί μία από τις περιοχές που περιλαμβάνονταν στο σημερινό δείκτη επικινδυνότητας με το βαθμό 5, την ώρα που σήμερα κορυφώνεται το τρίτο κύμα καύσωνα που πλήττει εδώ και μέρες τη χώρα.

Μάλιστα, στις περιοχές αυτές έχουν σημειωθεί ακραία υψηλές θερμοκρασίες (άνω των 42-43 βαθμών) με τη χαμηλή υγρασία να είναι κάτω του 14% , ενώ επικρατούν ισχυροί άνεμοι με ριπές που αλλάζουν κατεύθυνση συνεχώς, μετατρέποντας ουσιαστικά το έδαφος σε καύσιμη ύλη έτοιμη να αναφλεγεί. Οι συνθήκες αυτές σε συνδυασμό με το ότι μαίνονται πυρκαγιές ευνοούν τις αναζωπυρώσεις.

Ήδη εκκενώθηκαν, προληπτικά, τα πρώτα σπίτια στις παρυφές και περιμετρικά του Βελεστίνου

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, αγνοείται ένας 45χρονος βοσκός από την περιοχή Άγιος Γεώργιος, ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βλέποντας τις φλόγες μετέβη στα ζώα του για να μπορέσει να τα σώσει.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη που βρίσκεται ήδη στην περιοχή δήλωσε ότι επικρατούν απίστευτες συνθήκες.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, ζήτησε να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης του Βόλου και της Μαγνησίας με δυνάμεις από όλες τις όμορες περιοχές για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο Βελεστίνο, στο Σέσκλο και στα προάστια του Βόλου.

Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα στον Πλάτανο Αλμυρού

Νεκρή βρέθηκε ηλικιωμένη γυναίκα, το απόγευμα, στον Πλάτανο Αλμυρού.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε για να συνδράμει βοήθειας, όμως όταν έφτασε στο σημείο οι διασώστες διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν νεκρή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο σύζυγός της εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Το ζευγάρι βρίσκονταν σε κάποιο ποιμνιοστάσιο στην περιοχή Χοροστάσι της Μαγνησίας, όπου τους κύκλωσαν οι φλόγες από την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στον Πλάτανο Αλμυρού, παράλληλα με το μέτωπο της φωτιάς στο Βελεστίνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments