Διεθνή

Ford: Εξαπλασιασμός των παραγγελιών τον Ιούλιο

Ford: Εξαπλασιασμός των παραγγελιών τον Ιούλιο

Πηγή Φωτογραφίας: ot.gr

Η Ford μείωσε τις τιμές του ηλεκτρικού Lightning έως και 10.000 δολάρια, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, τον προηγούμενο μήνα

Σε σημαντική αύξηση της ζήτησης οδήγησαν οι πρόσφατες μειώσεις τιμών των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της Ford.

Η Ford μείωσε τις τιμές του Lightning έως και 10.000 $, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, τον περασμένο μήνα. Η φθηνότερη έκδοση του φορτηγού ξεκινά τώρα από περίπου 50.000 δολάρια.

Εξαπλάσια αύξηση

Αυτές οι μειώσεις τιμών είχαν ως αποτέλεσμα την εξαπλάσια αύξηση των νέων παραγγελιών για το Lightning, δήλωσε ο Marin Gjaja, επικεφαλής για τη μονάδα EV “Model e” της Ford, σε συνέντευξη Τύπου, όπως αναφέρει το CNBC.

Ενώ αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς, ο Gjaja είπε ότι η Ford έχει τώρα παραγγελίες «περίπου 45 ημερών» για το ηλεκτρικό φορτηγό.

Περισσότερες από τις μισές νέες παραγγελίες για το Lightning αφορούν φορτηγά της ακριβότερης εκδοσης XLT, η οποία ξεκινά από περίπου 55.000 δολάρια, με 240 μίλια διάρκεια μπαταρίας.

«Αναμένουμε ότι οι πωλήσεις θα αρχίσουν να αυξάνονται σημαντικά στα τέλη Σεπτεμβρίου και σίγουρα τον Οκτώβριο, καθώς η προσφορά αρχίζει να αυξάνεται γρήγορα το δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε ο Gjaja.

Επαναλειτουργία του εργοστασίου

Η Ford ανακοίνωσε την Τρίτη, ότι το Rouge Electric Vehicle Center, το εργοστάσιο της Lightning στο Dearborn του Μίσιγκαν, έχει ξαναρχίσει την παραγωγή του φορτηγού μετά από προγραμματισμένο κλείσιμο για να πραγματοποιήσει αναβαθμίσεις. Το εργοστάσιο θα μπορεί να παράγει το μοντέλο Lightning με ετήσιο ρυθμό 150.000 οχημάτων – τριπλάσιο της προηγούμενης παραγωγής του – έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το εργοστάσιο έχει προσλάβει περίπου 1.200 νέους υπαλλήλους για να υποστηρίξει την αύξηση της παραγωγής, σύμφωνα με την Debbie Manzano, διευθύντρια κατασκευής της Ford. Αυτοί οι νέοι υπάλληλοι θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευση σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ford ενισχύει την παραγωγή στα εργοστάσια που προμηθεύουν μπαταρίες και ηλεκτρικούς κινητήρες για το Lightning.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments