Διεθνή

Σε πύρινο κλοιό η Ν. Ευρώπη: Χάος από τις φωτιές στην Πορτογαλία και Ισπανία

Σε πύρινο κλοιό η Ν. Ευρώπη: Χάος από τις φωτιές στην Πορτογαλία και Ισπανία

Πηγή Φωτογραφίας: SDIS 33 via AP

Μάχη με τις πυρκαγιές δίνει η νότια Ευρώπη, την ώρα που πάνω από 1.000 πυροσβέστες προσπαθούν με τη βοήθεια 14 πυροσβεστικών αεροσκαφών να θέσουν υπό έλεγχο μεγάλο πύρινο μέτωπο στην κεντρική Πορτογαλία και ενώ ο υδράργυρος βρίσκεται στα ύψη.

Μάχη με τις πυρκαγιές δίνει η νότια Ευρώπη, την ώρα που πάνω από 1.000 πυροσβέστες προσπαθούν με τη βοήθεια 14 πυροσβεστικών αεροσκαφών να θέσουν υπό έλεγχο μεγάλο πύρινο μέτωπο στην κεντρική Πορτογαλία και ενώ ο υδράργυρος βρίσκεται στα ύψη. Σχεδόν 70.000 στρέμματα αποτεφρώθηκαν από την πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή Καστέλο Μπράνκο κι έχει προκαλέσει τον τραυματισμό 11 ατόμων.

Το θερμόμετρο εκτοξεύτηκε πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της Πορτογαλίας με τις Αρχές να επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος νέων πυρκαγιών θα παραμείνει «πολύ υψηλός έως το μέγιστο επίπεδο σε ολόκληρη τη χώρα» τα επόμενα 24ωρα.

Πυρκαγιές έχουν προκαλέσει χάος και στη βορειοανατολική ακτή της Ισπανίας και περιοχές της Ιταλίας, όπως η Ποσάντα.

Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους καθώς οι πυρκαγιές μαίνονται στην Ιβηρική εν μέσω ενός κύματος καύσωνα που ταλανίζει μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Ο Χοσέ Γκιγιέρμε, διοικητής της πυροσβεστικής επιχείρησης στην Πορτογαλία, είπε ότι οι φωτιές μπορεί να εξαπλωθούν σε έκταση σχεδόν 200.000 στρεμμάτων με πολλές απομονωμένες κατοικίες και χωριά ενώ τόνισε ότι η περίμετρος των πυρκαγιών ήδη υπερβαίνει τα 60 χλμ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments