Global News

Bloomberg: Μετά βίας θετικό πρόσημο της γερμανικής οικονομίας

Bloomberg: Μετά βίας θετικό πρόσημο της γερμανικής οικονομίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ *ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ EDITORIAL USE * (POOL PHOTO/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI

Οριακά θετικό είναι το πρόσημο της πιο ισχυρής οικονομίας της Ευρώπης.

Έχοντας ήδη εμφανίσει στασιμότητα το δεύτερο τρίμηνο, η γερμανική οικονομία θα διατηρήσει τον ίδιο αδύναμο ρυθμό το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου και θα αυξηθεί οριακά κατά 0,1% το τελευταίο τρίμηνο. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση του Bloomberg σε οικονομολόγους, οι οποίοι εκτιμούν ότι η ατμομηχανή της Ευρώπης, που επανέρχεται από τη χειμερινή ύφεση, μετά βίας θα δώσει δείγματα επέκτασης το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η νεότερη εκτίμηση υπολείπεται κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα της αντίστοιχης που καταγράφτηκε σε δημοσκόπηση τον προηγούμενο μήνα.

Η γερμανική οικονομία προβλέπεται ακόμη ότι θα συρρικνωθεί κατά 0,3% συνολικά το 2023 και πιθανότατα θα ανακάμψει μόνο κατά 0,8% το 2024, από την προηγούμενη πρόβλεψη του 1%, ανέφεραν οι οικονομολόγοι.

Η γερμανική βιομηχανία αντιμετωπίζει συνεχή αδυναμία εν μέσω κατώτερης των προσδοκιών ζήτησης από την Κίνα, ελλείψεων εργαζομένων, αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής και των παρατεταμένων επιπτώσεων από την ενεργειακή κρίση του περασμένου έτους.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναμένεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να είναι η μόνη μεταξύ των μελών της G7 η οποία θα υποστεί συρρίκνωση φέτος.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως γράφει το Bloomberg, τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο Τρίτη είναι πολύ πιθανό να δείξουν ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς τη Γερμανία πιθανότατα επιδεινώθηκε εκ νέου τον Αύγουστο.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του Bloomberg, η γερμανική ZEW είναι η πρώτη από τις μεγάλες έρευνες που δημοσιεύονται στην ευρωζώνη για τον Αύγουστο, παρέχοντας μια ένδειξη για το τι να περιμένουμε από τις άλλες χώρες.

Οι προσδοκίες των επενδυτών διολίσθησαν περαιτέρω, υποδηλώνοντας ότι το κλίμα επηρεάζεται από τις υψηλές τιμές της ενέργειας, τα αυξανόμενα επιτόκια και την ασθενέστερη παγκόσμια ζήτηση. Οι αυστηρότεροι πιστωτικοί όροι σημαίνουν επίσης ότι η Γερμανία δεν θα αποκτήσει μεγάλη δυναμική τα επόμενα τρίμηνα, εκτιμούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments