Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κλείνουν οι λέσχες οπαδών – Στην ΕΛΑΣ ο έλεγχος σε θύρες οργανωμένων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κλείνουν οι λέσχες οπαδών – Στην ΕΛΑΣ ο έλεγχος σε θύρες οργανωμένων

Πηγή Φωτογραφίας: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της UEFA, Aleksander Ceferin στο Μέγαρο Μαξίμου, Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Προηγήθηκε η σύσκεψη με τους κ.κ. Μαρινάκη, Αλαφούζο, Μελίσσανίδη και τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ

Δηλώσεις μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια με τη συμμετοχή των ιδιοκτητών Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και εκπροσώπου του ΠΑΟΚ πραγματοποίησνα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Το κλείσιμο για όλες τις λέσχες οπαδών ανά την Ελλάδα καθώς κάθε ομάδα θα έχει πλέον, όπως ο νόμος ορίζει, έναν σύνδεσμο οπαδών με έδρα την ΠΑΕ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μετά τη σύσκεψη για την οπαδική βία στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των ιδιοκτητών Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΑΕΚ και τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι με συμφωνία και των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ η ΕΛΑΣ αναλαμβάνει τον έλεγχο στις θύρες των οργανωμένων οπαδών «που μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα» προσθέτοντας ότι αν χρειαστεί οι εν λόγω θύρες θα κλείσουν.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε, μάλιστα, ότι ως ύστατο μέτρο υπάρχει και ο αποκλεισμός των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα ότι δεν θα οδηγήσουν εκεί οι περιστάσεις.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος της UEFA χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τους χούλιγκαν κάνοντας λόγο για «καρκίνο του ποδοσφαίρου» δεσμευόμενος, με αφορμή την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, πως «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι για να μην συμβεί ξανα κάτι τόσο φοβερό»

Προηγήθηκε διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους προέδρους των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο και ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη. Τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο στενός συνεργάτης του, Αρτουρ Νταβιντιάν, καθώς ο κ. Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται στο εξωτερικό.

Από την κυβέρνηση συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ και διευθυντής του Γραφείου Πρωθυπουργού, Γιάννης Μπρατάκος.

Συμμετείχε επίσης από την πλευρά της UEFA και ο Ζόραν Λάκοβιτς, αρμόδιος για τα εθνικά πρωταθλήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments