Πολιτική

Η δημόσια ασφάλεια στο στόχαστρο;

Η δημόσια ασφάλεια στο στόχαστρο;

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: POLITICA.GR - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ 2017 ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ

Το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας πλήττεται διαρκώς και περισσότερο, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η δημόσια τάξη υφίσταται, αναμφίβολα, ισχυρά χτυπήματα σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Στη Γαλλία ιδιαίτερα πολλοί έχουν αρχίσει ήδη να ομιλούν πως η χώρα βρίσκεται στα όρια ενός σκληρού και ιδιότυπου εμφύλιου πολέμου. Στη χώρα μας η ανεξέλεγκτη άσκηση βίας από ομάδες που εξειδικεύονται στην ανομία και την περιφρόνηση των νόμων έχει αρχίσει να ξεσπά ασυγκράτητη. Παράνομοι μετανάστες, ομάδες Ρομά και ανεξέλεγκτες φονικές οπαδικές συμμορίες ποδοσφαιρικών συλλόγων συγκρούονται κι άρχισαν ήδη να έχουν και θύματα. Η κοινωνική ομαλότητα κλονίζεται κι αρχίζουν να υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες.

Αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία δείχνει τις συνέπειες μιας τραγικά λανθασμένης μεταναστευτικής πολιτικής που κάποτε θεωρήθηκε ότι θα έλυνε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και θα οδηγούσε στην ομαλή ένταξη του εισερχόμενου μουσουλμανικού πληθυσμού στην κοινωνία. Τώρα αποδεικνύεται ότι η ρομαντική ιδέα μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας είναι μια πλάνη και ότι το κράτος στην πραγματικότητα διαβρώνεται εκ των έσω, οδηγώντας στην ένοπλη βία και στον κατακερματισμό της κοινωνίας σε βίαια κοινωνικά και φυλετικά γκέτο. Η αντίληψη ορισμένων ότι η χώρα βυθίζεται σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα.

Οταν ο συντηρητικός συγγραφέας Laurent Obertone εξέδιδε την τριλογία του «Guerilla» (Αντάρτικο), δεν φανταζόταν πως οι απόψεις του θα κυριαρχούσαν σχεδόν στο κέντρο του γαλλικού προβληματισμού. Τώρα κι ο ίδιος ομολογεί πως έχει γίνει περίπου μόδα. Μετά την εντυπωσιακή ταινία του Ρομέν Γαβρά «Athena», όπου ο τυχαίος θάνατος ενός μικρού αγοριού τυλίγει στις φλόγες ένα προάστιο στο Παρίσι, η πραγματικότητα αγκάλιασε τη Γαλλία, όπου κάτι αντίστοιχο έδωσε την αφορμή να ξεσηκωθούν τα μουσουλμανοκρατούμενα προάστια πολλών γαλλικών πόλεων. Εστω κι αν ο υπεύθυνος αστυνομικός αποδεικνύεται πως ήταν συριακής καταγωγής. Και οι ταραχές δεν έχουν ουσιαστικά ακόμα κοπάσει. Φέρνοντας έτσι στην επικαιρότητα τα βιβλία του Obertone.

Στην Ελλάδα, ένα νέο κύμα ανεξέλεγκτης μεταπολιτευτικής εισροής μεταναστών φαίνεται να είναι ένας εφιάλτης που ξυπνάει. Δεκάδες έως εκατοντάδες μουσουλμάνοι μετανάστες, φορτωμένοι σε απαρχαιωμένες ή πρωτόγονες ιστιοφόρες βάρκες, απλά τηλεφωνούν για να πουν ότι έχουν χάσει τον έλεγχο των πλωτών τους μέσων, και η ακτοφυλακή σπεύδει να τους σώσει. Έτσι, οι ίδιοι, κυρίως νέοι και ανήλικοι, μεταφέρονται με ασφάλεια στα καταλύματά τους και, αφού εξασφαλίσουν κάποια επιδόματα, διασκορπίζονται σε όλη τη χώρα. Η μοίρα τους συνήθως δεν είναι γνωστό πού θα καταλήξουν. Μέχρι να προκύψουν ταξικές συγκρούσεις ή κοινωνικές εντάσεις. Ωστόσο, το κλίμα της αντιπαράθεσης αρχίζει να κοχλάζει.

Όταν πρόκειται για γειτονιές Ρομά, κατά κάποιο τρόπο γίνεται ανεκτή κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά, ακόμη και επιθέσεις σε νοσοκομεία συμβαίνουν και η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη! Η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να υπάρχει το ενδεχόμενο μελλοντικών συνεργιών με άλλους ανήλικους παραβάτες και περιθωριακά στοιχεία του Ισλάμ, τα οποία θα μπορούσαν να ξεφύγουν εντελώς από τον έλεγχο.

Τελευταίο φαινόμενο βέβαια είναι οι επελάσεις ή εισβολές συμμοριών χουλιγκάνων και από το εξωτερικό. Που μπορεί να συνυπάρξουν σε ένα είδος εμπρηστικού κοκτέιλ με πολλούς από τους παραπάνω οδηγώντας σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Είναι η κοινωνία προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου αντάρτικου; Και τι ακριβώς γίνεται για να αποφευχθεί; Τέτοιες ανησυχίες αρχίζουν να κατακλύζουν τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments