Ελλάδα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη – Κάηκαν σπίτια, άνεμοι έως 8 Μποφόρ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη – Κάηκαν σπίτια, άνεμοι έως 8 Μποφόρ

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ(Εvros-news.gr/Eurokinissi)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αλεξανδρούπολη

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αλεξανδρούπολη, όπου υπάρχουν καμένα σπίτια στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα. Οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, ενώ άνεμοι ταχύτητας  8 Μποφόρ, δυσχεραίνουν κατά πολύ την κατάσταση. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενισχυμένες από Αττική και άλλες περιφέρειες, αντιμετωπίζουν διάσπαρτα μέτωπα.

Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ κοντά στα χωριά Αγνάντια και Δωρικό και κινείται βόρεια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης και προς τα δυτικά. Στην Αγνάντια ειδικά δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες, καθώς κινδυνεύει άμεσα.

Τέσσερα μηνύματα 112 για εκκενώσεις οικισμών
Με διαδοχικά μηνύματα από το 112 εκκενώθηκαν μέχρι στιγμής 8 οικισμοί. Το πρώτο μήνυμα εστάλη στις 12:40 για την ενημέρωση των κατοίκων των οικισμών Μελία, Πεύκα, Λουτρός και Νίψα σχετικά με την εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή τους, το δεύτερο στις 14:55 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα προς Αλεξανδρούπολη, το τρίτο στις 16:30 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Λουτρός Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό προς Αλεξανδρούπολη και το τέταρτο στις 17:45 για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Άνθεια προς Αλεξανδρούπολη.

Ακολούθησε ένα ακόμη μήνυμα προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης, ώστε να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, καθώς οι καπνοί κατευθύνονται προς το μέρος τους.

Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα- Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Η φωτιά, η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτα, έφθασε νωρίτερα σε δύο σπίτια στο χωριό Νίψα. Στο χωριό Πεύκα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν καεί δύο σπίτια και μία επιχείρηση ξυλείας κοντά στο Αετοχώρι.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και διαρκώς ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι δυνάμεις, συγκεκριμένα, δίνουν μάχη στο μέτωπο που εκτείνεται μεταξύ των οικισμών Πεύκα και Αετοχώρι, όπου έχουν συγκεντρωθεί χωματουργικά μηχανήματα του στρατού και της Περιφέρειας για να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες.

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς στο pagenews.gr: Έχουμε δύσκολη νύχτα μπροστά μας

«Μάχη» με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, καθώς μαίνεται η φωτιά που «ξέσπασε» σήμερα το πρωί (19/08).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς δήλωσε στο pagenews.gr (19:44) : “Έχουμε μια πολύ δύσκολη νύχτα μπροστά μας. Πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ. Νωρίτερα σήμερα διεξήχθη ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Έβρου”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments