Ελλάδα

Πανικός για τις ταυτότητες: Ουρές στα Α.Τ. για να αποφύγουν το… τσιπ

Πανικός για τις ταυτότητες: Ουρές στα Α.Τ. για να αποφύγουν το… τσιπ
Εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν καθημερινά τις τελευταίες ημέρες σε αστυνομικά τμήματα της χώρας, ώστε να προλάβουν να ανανεώσουν την ταυτότητά τους και να αποφύγουν το... τσιπ.

Ουρές σχηματίζουν πολίτες από τα ξημερώματα έξω από τα αστυνομικά τμήματα προκειμένου να ανανεώσουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες. Η κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Open βρέθηκε στο αστυνομικό τμήματα Περιστερίου από νωρίς και κατέγραψε την ουρά των πολιτών που, όπως λένε, θέλουν να ανανεώσουν την ταυτότητά τους προκειμένου να γλιτώσουν τις νέες ψηφιακές ταυτότητες που θα εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι συγκεκριμένοι πολίτες πιστεύουν ότι στις νέου τύπου ταυτότητες θα υπάρχει τσιπάκι που θα εντοπίζει ανά πάσα στιγμή τον κάτοχό τους και γίνεται προσπάθεια ελέγχου των πολιτών από την εξουσία μέσω της τεχνολογίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» για τη διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων αλλά και για όσα σενάρια ακούγονται γύρω από αυτή τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει τίποτα το δαιμονισμένο και το αντιχριστιανικό στις νέες ταυτότητες.

«Νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει στην ελληνική κοινωνία να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, εγώ σέβομαι τις ευαισθησίες και τα δικαιώματα του καθενός. Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να σκεφτόμαστε με ανοιχτό ορίζοντα. Οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό, τίποτα το δαιμονισμένο για κανέναν. Είναι το “όχημα” για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου, για να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, για να μπορούμε να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου.

«Αυτοί που δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων, οφείλουν να ξέρουν ότι ο κόσμος, η ανθρωπότητα, πέρασε διαφωτισμό. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Η πίστη, ο σεβασμός, οι ευαισθησίες είναι εσωτερικά ζητήματα που δεν τίθεται όμως στην παραμικρή διακινδύνευση με την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Από μέσα Σεπτεμβρίου και μετά θα μπορούμε να χορηγούμε στον κόσμο της καινούριες ταυτότητες…», κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments