Αθλητισμός

ΑΕΚ: Απόψε η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

ΑΕΚ: Απόψε η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Πηγή Φωτογραφίας: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSΙ

Με Πόνσε η αναχώρηση της ομάδας για Αμβέρσα

Χωρίς ανάσα, από την επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι παίκτες της ΑΕΚ καλούνται απόψε να κάνουν άλλη μία υπέρβαση.

Την πρώτη από τις δύο που απαιτούνται για να πάρει σάρκα και οστά ένα όνειρο που πέρυσι τέτοιο καιρό έμοιαζε αδιανόητο: η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τα πλέι οφ της διοργάνωσης, στην Αμβέρσα (22.00, Cosmote Sport 2 HD) και κόντρα στην νταμπλούχο Βελγίου Αντβέρπ, το συγκρότημα του Ματίας Αλμέιδα αρκεί να ξεδιπλώσει στον αγωνιστικό χώρο για μία ακόμη φορά προσόντα, πείσμα, θέληση και με κεκτημένη ταχύτητα να απλοποιήσει την υπόθεση πρόκριση ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης (30/8).

View this post on Instagram

A post shared by ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official)

Το φιλικό στις αρχές Ιουλίου με την αποψινή αντίπαλο και μια εύκολη νίκη της ΑΕΚ με 3-0 μπορεί να ξεγελά τον καθένα, όχι όμως και τον Αργεντινό τεχνικό: «Το φιλικό που δώσαμε στην προετοιμασία ήταν εντελώς διαφορετικό. Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει καλή λειτουργία με γρήγορους και δυναμικούς παίκτες, οι οποίοι έχουν κερδίσει αυτά που είχαμε κερδίσει κι εμείς πέρυσι. Είναι δύο ομάδες με διαφορετικό στυλ, αλλά με ακριβώς την ίδια πρόθεση. Να νικήσουν. Θεωρώ πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Εμείς είμαστε πνευματικά έτοιμοι».

Αλμέιδα: Το φιλικό που δώσαμε στην προετοιμασία ήταν εντελώς διαφορετικό. Θεωρώ πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι».

Ο Αλμέιδα όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί πρόκληση το γεγονός πως ενδεχομένως να αντιμετωπίσει προπονητές όπως ο Γκουαρντιόλα ή ο Αντσελότι και αν σκεφτόταν αυτό όταν ερχόταν στην Ελλάδα, δεν θέλησε να μπει σε διαδικασία σύγκρισης. Τόνισε ότι αυτό που ήθελε, ήταν να κρατήσει τη θέση του και αν μπορούσε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, και δήλωσε ευγνώμων που είναι στη θέση να διεκδικεί την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, παραδεχόμενος πως για όλο τον οργανισμό της ΑΕΚ, με εξασφαλισμένη τη συμμετοχή σε αυτούς του Γιουρόπα Λιγκ, ο μεγάλος στόχος είναι αυτός.

Στην αποστολή των «κιτρινόμαυρων» συμπεριλήφθηκε και ο Εσέκιελ Πόνσε αντί του Τομ φαν Βέερτ, με τον Αργεντινό επιθετικό να διεκδικεί χρόνο συμμετοχής, ενώ η 11άδα θα έχει δεδομένα αλλαγές σε σχέση με τον επαναληπτικό με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Η Αντβέρπ θα παραταχθεί χωρίς τον Γκαστόν Αβιλα, αφού χθες ολοκλήρωσε την πώληση του 22χρονου Αργεντίνου βασικού της αριστερού μπακ στον Αγιαξ έναντι 12 εκατ. ευρώ.

• Ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ οδήγησε τον Ιγκορ Μπίσκαν στην πόρτα της εξόδου από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο 45χρονος τεχνικός θεωρήθηκε πως στις καθυστερήσεις του ματς δεν έκανε αλλαγές που θα ανέκοπταν τον ρυθμό της ΑΕΚ. Αντικαταστάτης του θα είναι ο μέχρι πρότινος προπονητής της Ριέκα, Σεργκέι Γιακίροβιτς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments