Ελλάδα

Μεγάλη και επικίνδυνη φωτιά στη Φυλή- Απειλούνται σπίτια, έκκληση στους κατοίκους να εκκενώσουν

Μεγάλη και επικίνδυνη φωτιά στη Φυλή- Απειλούνται σπίτια, έκκληση στους κατοίκους να εκκενώσουν

Πηγή Φωτογραφίας: Πυρκαγιά στην Φυλή κοντά στην Ι.Μονή Κλειστών στου πρόποδες της Πάρνηθας.Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στην περιοχή έχει σταλεί 112, βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν στην εκκένωση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη δυτική Αττική, στη Φυλή όπου βρίσκεται η κεφαλή της φωτιάς και απειλεί το χωριό. Σύμφωνα με τον γραμματέα του Δήμου Φυλής η φωτιά καίει τα πρώτα σπίτια. Στον ΣΚΑΪ μίλησε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου κάνοντας έκκληση σε όσους βρίσκονται στην περιοχή της Φυλής να εκκενώσουν άμεσα προς Ανω Λιόσια.

Στην περιοχή έχει σταλεί 112, βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν στην εκκένωση, ωστόσο αρκετός κόσμος παραμένει στο χωριό και για αυτό η εκπρόσωπος της αστυνομίας επανέλαβε την έκκληση για εκκένωση προς Ανω Λιόσια.

Σε ότι αφορά στο μοναστήρι η κυρία Δημογλίδου ανέφερε ότι η φωτιά έχει πλέον αντίθετη φορά από τη μονή ωστόσο θα επιχειρηθεί κανονικά η εκκένωση. Οπως είπε αρχικά η φωτιά κύκλωσε πολύ γρήγορα το μοναστήρι και ήταν αδύνατη η προσέγγιση. Σε καθε περίπτωση θα γίνει εκκένωση.

Στον ΣΚΑΪ μίλησε και ο δήμαρχος Φυλής Χ. Παππούς λέγοντας ότι η φωτιά είναι μεγάλη βρίσκετα στα δυτικά του χωριού και έκανε έκκληση για περισσότερα πτητικά μέσα.

Ο Β.Βαθρακογιαννης εκπρόσωπος της πυροσβεστικής έκανε λόγο για «επικινδυνη φωτιά» και ανέφερε ότι στην κατάσβεση συνδράμουν 62 πυροσβέστες με 26 οχήματα και 5 πυροσβεστικά αεροσκαφη και ελικόπτερα. Οπως είπε η φωτιά δεν δείχνει ότι θα εχει πορεία προς την Πάρνηθα. Εξήγησε ότι υπάρχει κινητοποιηση ΕΛΑΣ και ΕΜΑΚ σε περιπτωση που χρειαστεί για τις μοναχές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments