Ελλάδα

Συναγερμός στον Έβρο: Οι υπόνοιες για «υβριδικό πόλεμο» – Ο πόλεμος με τις 12 εστίες

Συναγερμός στον Έβρο: Οι υπόνοιες για «υβριδικό πόλεμο» – Ο πόλεμος με τις 12 εστίες

Πηγή Φωτογραφίας: [363057] ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ Η ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

"Εμπόλεμη κατάσταση" επικρατεί στην Αλεξανδρούπολη

Εμπόλεμη κατάσταση επικρατεί στην Αλεξανδρούπολη, με την μεταφορά των ασθενών από το εκκενωθέν Νοσοκομείο, να ξεκινά προς την Καβάλα με το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» αλλά και τις πολλές εστίες φωτιάς σε διάφορα μέρη.

«Δεν πιστεύω στις συμπτώσεις ούτε και στα τυχαία γεγονότα» λέει στο protothema.gr κυβερνητικό στέλεχος για τις εστίες φωτιάς που ξεσπούσαν κάθε λίγο και λιγάκι τη Δευτέρα στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Αλεξανδρούπολη, ακόμη και μέσα στο δάσος της Δαδιάς όπου πέρσι είχαν καεί σχεδόν 25.000 στρέμματα από τις φωτιές που μαίνονταν επι εβδομάδες στον εθνικό δρυμό.

Στο ερώτημά  αν οι πυρκαγιές στον Έβρο θα μπορούσαν να θεωρηθούν κάποιου είδους «υβριδικός πόλεμος» εναντίον της Ελλάδας, ο συνομιλητής μας που έχει πλήρη γνώση των επιχειρησιακών δεδομένων και των λεπτομερειών που καταγράφονται λεπτό προς λεπτό από τα στελέχη της πυροσβεστικής και το προσωπικό άλλων κρίσιμων υπηρεσιών δεν απαντά, αλλά σιωπά. «Ξέρω μόνο ότι δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα» αποκρίνεται σιβυλλικά.

Αρτοποιός: Το πιο σοβαρό μέτωπο είναι αυτό της Αλεξανδρούπολης

Το μέτωπο της Αλεξανδρούπολης είναι το σοβαρότερο, αυτό που απασχολεί περισσότερο τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τόνισε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός. Ανέφερε ότι δεν έχει κοπάσει καθόλου ο άνεμος, πνέει με ένταση 7-8 Μποφόρ, κάτι που δεν βοηθά καθόλου τις προσπάθειες κατάσβεσης. Η φωτιά -όπως είπε- κατευθύνεται εκεί που την σπρώχνει ο άνεμος.

Από το ξέσπασμα της φωτιάς, τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο σημείο έχουν επιχειρήσει 17 εναέρια μέσα και 250 πυροσβέστες, όμως η δριμύτητα του φαινομένου ξεπερνά τις δυνάμεις του όποιου μηχανισμού, είπε. Τόνισε ότι η προσπάθεια είναι αφενός η κατάσβεση της φωτιάς, όπου όμως αυτό είναι δύσκολο, δίνεται προτεραιότητα στην διάσωση των πολιτών, εξου και τα μηνύματα που στέλνονται από το 112 σε κατοίκους ωστε να διασφαλίσουμε τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Για το νοσκομείο της Αλεξανδρούπολης τόνισε ότι έπρεπε να εκκενωθεί λόγω των πολύ πυκνών καπνών και για να μην δημιουργηθούν αναπνευστικά προβλήματα στους ασθενείς. Είπε ότι η επιχείρηση ξεκίνησε στις 21:45 και αποφασίστηκε το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής να μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο όπως και να είναι ετοιμες οι δομές σε Ξάνθη Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη για να δεχθούν ασθενείς, όπως και έγινε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments