Αθλητισμός

Μουντομπάσκετ 2023: Αρχίζει την Παρασκευή η γιορτή του μπάσκετ στην Ασία

Μουντομπάσκετ 2023: Αρχίζει την Παρασκευή η γιορτή του μπάσκετ στην Ασία

Πηγή Φωτογραφίας: [363003] ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ / ΕΛΛΑΔΑ - ΗΠΑ

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία από τις 25/8 έως τις 10/9 με την συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας - Τα αστέρια και οι απόντες

Το ταξίδι της εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ασίας ξεκινά! Η «επίσημη αγαπημένη», αν και με πολλές ηχηρές απουσίες αυτό το καλοκαίρι, ήταν από τις τυχερές στην κλήρωση, αφού θα δώσει όλους τους αγώνες της στη Μανίλα (από την Α΄ φάση μέχρι και την καταληκτική αναμέτρησή της), την ώρα που το 19ο κατά σειρά Παγκόσμιο Κύπελλο θα συνδιοργανώσουν για πρώτη φορά τρεις χώρες: οι Φιλιππίνες (Μανίλα), η Ιαπωνία (Οκινάουα) και η Ινδονησία (Τζακάρτα). Κι αυτό γιατί και η τελική φάση, από τα προημιτελικά και μετά, θα λάβει χώρα στη Μανίλα.

Κι αν το εναρκτήριο τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (25/8), οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη, δίνουν τον πρώτο αγώνα τους το Σάββατο (26/8, 11:45) απέναντι στην Ιορδανία, τον δεύτερο τη Δευτέρα (28/8, 15:40) απέναντι στις ισχυρές ΗΠΑ και το τρίτο κόντρα στη Νέα Ζηλανδία την Τετάρτη (30/8, 15:40), στο πλαίσιο του 3ου ομίλου. Η εθνική Ελλάδας είναι μία ανανεωμένη ομάδα αυτή τη φορά, χωρίς αρκετά από τα «πρώτα βιολιά της», αλλά με νέο «αίμα». Η απουσία του πιο δημοφιλή, αναγνωρίσιμου και περιζήτητου παίκτη του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο (ελέω τραυματισμού) αλλάζει τα… πάντα στο αγωνιστικό στιλ της. Ο “Greek Freak” είχε αγωνιστεί με τη «γαλανόλευκη» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας το 2019 και είχε αναδειχτεί μάλιστα δεύτερος σε κλεψίματα στη διοργάνωση έστω κι αν αγωνίστηκε μόνο σε πέντε παιχνίδια (12 κλεψίματα, 2,4 μ.ο., δηλαδή ένα λιγότερο από τον κορυφαίο «κλέφτη» στην Κίνα, Ομάρ Αμπάντα, της Τυνησίας (13 κλεψίματα)! Ήταν και ο παίκτης που είχε τον υψηλότερο μέσο όρο από την εθνική Ελλάδας στο σύστημα αξιολόγησης, με 20 βαθμούς μέσο όρο ανά αγώνα, στην Κίνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments