Αθλητισμός

Γιώργος Πομάσκι για Τεντόγλου: «Πραγματικός εκτελεστής» [vid]

Γιώργος Πομάσκι για Τεντόγλου: «Πραγματικός εκτελεστής» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Ο Γιώργος Πομάσκι λίγο μετά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του Τεντόγλου στο μήκος/ EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη αναφέρθηκε στην επιτυχία του αθλητή του και το πως έφτασε ξανά στην κορυφή

Ο Μίλτος Τεντόγλου πέταξε στα 8.52μ στην τελευταία του προσπάθεια και αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Βουδαπέστη, κερδίζοντας το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του.

Μετά το χρυσό άλμα, ο προπονητής του Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, ξέσπασε σε έξαλλους πανηγυρισμούς χοροπηδώντας και υψώνοντας στον αέρα τις σφιγμένες του γροθιές.

Λίγο αργότερα ο προπονητής του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη έγραψε στο blog του στον ΣΕΓΑΣ για την επιτυχία του αθλητή του και το πως έφτασε ξανά στην κορυφή.

“Ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε σε έναν πάρα πολύ δύσκολο αγώνα πόσο μεγάλος αθλητής είναι. Χρειάστηκε να αντιδράσει τρεις φορές και τα κατάφερε! Πραγματικός εκτελεστής!

Έχει μια μοναδική ικανότητα να μπορεί να ελέγχει πλήρως στα άλματά του την φορά, την ταχύτητά, την τεχνική, την αιώρηση. Γνωρίζει ακριβώς που βρίσκεται και τις κινήσεις που εκτελεί το σώμα του. Το στοιχείο που προσθέτω στο Μίλτο πάνω στον αγώνα είναι η επιβεβαίωση, όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι.

Πριν ξεκινήσει ο τελικός περιμέναμε ότι θα φτάσει σε αυτά τα επίπεδα για τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. Γνωρίζαμε ότι χρειαζόταν να πάρουμε ρίσκο, να «κλείσουμε» τη φορά και να βγει η τέλεια εκτέλεση, γιατί με μικρή επίδοση δεν θα μπορούσε να κερδίσει.

Δεν ήταν καθόλου εύκολες οι συνθήκες του τελικού για τους αθλητές. Είχε πολύ ζέστη και όλοι ερχόντουσαν από τις δυνατές τελευταίες προπονήσεις τους, γι’ αυτό και βγήκαν κάποιες κράμπες και οι περισσότεροι «άδειασαν» μόλις έβγαλαν ένα καλό άλμα. Ο μόνος που κράτησε ψηλά το επίπεδο μέχρι το τέλος ήταν ο Μίλτος, κι αυτό είναι αποτέλεσμα της προετοιμασίας μας και των πολλών επαναλήψεων στη φορά μας.

Τον Πίνοκ τον υπολογίζαμε ως έναν από τους κυριότερους αντιπάλους, όπως και τα άλλα παιδιά από την Καραϊβική και τους Ινδούς, στους οποίους δεν βγήκε ο αγώνας.

Αυτό ήταν ένα μετάλλιο, που βάσει των προπονήσεων που έχουμε κάνει, δεν θα έπρεπε να μας ξεφύγει. Αισθανόμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρει, μια σιγουριά που πηγάζει από τον ίδιο.

Πλέον ο Μίλτος πέτυχε το γκραν σλαμ του στίβου (σ.σ.: Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμιο και ευρωπαϊκό ανοιχτού και κλειστού στίβου). Όμως, όπως συνηθίζουμε να λέμε, καλύτερο από το μία φορά ολυμπιονίκης είναι το δύο φορές ολυμπιονίκης”.

Τον Γιώργο Πομάσκι περιμένει άλλος ένας τελικός την Παρασκευή 26 Αυγούστου, αφού η Αμερικανίδα αθλήτριά του, Τόρι Φράνκλιν αγωνίζεται στον τελικό του τριπλούν.

Πηγή:ΣΕΓΑΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments