Ελλάδα

Times για το Βρετανικό Μουσείο: Έχουν κάνει «φτερά» ίσως και 2.000 αντικείμενα

Times για το Βρετανικό Μουσείο: Έχουν κάνει «φτερά» ίσως και 2.000 αντικείμενα

Πηγή Φωτογραφίας: Image: DW/A. Carassava/ Έχει χάσει η Ελλάδα τα μαρμαρά της;

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις αρχαιότητες που εκλάπησαν

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησαν οι Times του Λονδίνου για την κλοπή των αρχαιοτήτων από το Βρετανικό Μουσείο.

Ανάμεσα στα κλεμμένα αντικείμενα φαίνεται ότι είναι και αρχαιοελληνικό ασημένιο νόμισμα, ενώ ο διευθυντής του Μουσείου μιλάει για πρώτη φορά δημόσια εκφράζοντας την «αγανάκτησή του» στην αποκάλυψη του πληροφοριοδότη αντικέρ ότι έχει αγοράσει 70 αντικείμενα από το 2014, όπως μετέφερε ανταποκρίτρια της ΕΡΤ από το Λονδίνο.

Το σκάνδαλο της κλοπής στο «μεγαλύτερο Μουσείο παγκοσμίως» παίρνει καθημερινά και μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς γίνεται λόγος για «περίπου 2000 αντικείμενα» που λείπουν.

Ανάμεσα στους κλεμμένους θησαυρούς είναι εξαιρετικά κοσμήματα και αρχαία νομίσματα σύμφωνα με αστυνομική πηγή των Times, ενώ φαίνεται ότι «οι αποθήκες – θησαυροφυλάκια του Βρετανού Μουσείου λεηλατήθηκαν για περισσότερα από 20 χρόνια» από «κλεπτομανή».

Σε άρθρο που εκφράζει τη θέση του ομίλου, η Τέλεγκραφ κάνει λόγο για ντροπιαστική αποτυχία του Βρετανικού Μουσείου και συμπληρώνει ότι «η απροσεξία σε αυτή την κλίμακα αποδυναμώνει τη διεκδίκησή μας για θησαυρούς όπως τα Μάρμαρα του Έλγιν».

Ο Χάρτουϊκ Φίσερ είπε ότι έχουν λόγους να πιστεύουν ότι το άτομο που τους ειδοποίησε είχε πολλά περισσότερα αντικείμενα στην κατοχή του που δεν τα αποκάλυψε και αυτό δεν βοήθησε τις έρευνες.

Ο Ίταϊ Γκράντελ, ο Δανός έμπορος αντικών που ειδοποίησε το 2021 το Βρετανικό Μουσείο για τις κλοπές, είπε ότι παρά το ότι τους ειδοποίησε και επέστρεψε όλα τα αντικείμενα στην κατοχή του, τώρα «πυροβολούν τον αγγελιοφόρο».

Θέση πήρε και ο επικεφαλής της βουλευτικής ομάδας για το Βρετανικό Μουσείο Τιμ Λούτον, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε τους Έλληνες «οπορτουνιστές» που ζητούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments