Ελλάδα

Επίθεση δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος – Καταδίκασαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Επίθεση δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος – Καταδίκασαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ VI//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ο Γιώργος Παπαχρήστος καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση

Ο Γιώργος Παπαχρήστος καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση από τον εφοπλιστή Γ. Κ. στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στη χθεσινή αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μπράγκα.

Σύμφωνα με το in.gr, ο εφοπλιστής μαζί με δύο μπράβους επιτέθηκαν στον δημοσιογράφο, ο οποίος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στο εφημερεύων «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο. Μόλις βγήκε από το νοσοκομείο, ο Γιώργος Παπαχρήστος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης, όπου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του εφοπλιστή, ο οποίος αναζητείται από τις αρχές στο πλαίσιο του Αυτοφώρου. Η ιστοσελίδα του ομίλου ΔΟΜ στον οποίο ανήκουν «Τα Νέα», όπου εργάζεται ο δημοσιογράφος, αναφέρει σχετικά με την επίθεση:

«Ο Κ., συνοδευόμενος από δύο μπράβους, πλησίασε τον Παπαχρήστο τη στιγμή που συνομιλούσε με συνάδελφο του δημοσιογράφο, και τον αιφνιδίασε χτυπώντας τον, με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι. Η επίθεση έγινε εντελώς απροειδοποίητα και χωρίς να μεσολαβήσει κάποιου είδους διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών, με τον δημοσιογράφο να αδυνατεί να αντιληφθεί, τον εμφανή λόγο ο οποίος την προκάλεσε. Όπως προαναφέρθηκε ο νταής εφοπλιστής, συνόδευσε την επίθεση με απειλές ότι “θα σκοτώσει” τον δημοσιογράφο, ότι “είναι τελειωμένος”, ενώ σε κάποια στιγμή έδωσε εντολή στους μπράβους του “να τον σκοτώσουν» επί τόπου!” Παράλληλα, ευρισκόμενος σε κατάσταση εκτός εαυτού, προχώρησε σε συκοφαντικές αναφορές, αλλά και αδιανόητες ύβρεις για εκείνον και την οικογένειά του. Εν συνεχεία και ενώ δίνονταν οι πρώτες βοήθειες στον Γ. Παπαχρήστο, ο Κ. με τους μπράβους του εξαφανίστηκε από το γήπεδο, φοβούμενος τις συνέπειες των πράξεων του».

Μαρινάκης: Καταδικάζουμε την επίθεση στον Γιώργο Παπαχρήστο

Με ανακοίνωσή του το πρωί της Τετάρτης (30.8) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε την επίθεση κατά του Γιώργου Παπαχρήστου. «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από τη δημοσιογραφική του δουλειά. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ 

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου, την οποία και καταδικάζει: «Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές. Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ 

Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο την άγρια επίθεση, που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα χθες το βράδυ με συνέπεια τον τραυματισμό και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Η ελευθερία της γνώμης και η ελευθερία του τύπου αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας μας και οφείλουμε να τις προστατεύουμε με κάθε τρόπο.

Τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις μας βρίσκουν σταθερά απέναντι και υπενθυμίζουν το καθήκον όλων μας να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments