Αθλητισμός

Εγκρίθηκε η σύμβαση: Το ΟΑΚΑ είναι για 49 χρόνια το σπίτι του Παναθηναϊκού!

Εγκρίθηκε η σύμβαση: Το ΟΑΚΑ είναι για 49 χρόνια το σπίτι του Παναθηναϊκού!

Πηγή Φωτογραφίας: www.paobc.gr

Ένα όνειρο δεκαετιών παίρνει σάρκα και οστά. Το ΔΣ του ΟΑΚΑ ενέκρινε ομόφωνα τη σύμβαση με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και μετά από… χίλια κύματα μένουν πλέον μόνο οι υπογραφές!

Είναι πλέον γεγονός! Ο Παναθηναϊκός αποκτάει, επιτέλους, το δικό του σπίτι και για τις επόμενες πέντε δεκαετίες θα είναι κάτοικος ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα σε ένα… καταπράσινο ΟΑΚΑ, αφού το Δ.Σ. του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης (3/5), ενέκρινε ομόφωνα -όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση- τη σύμβαση παραχώρησης του κλειστού στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τα επόμενα 49 χρόνια κι απομένουν πλέον μόνο οι υπογραφές.

Πρόκειται βεβαίως για μία υπόθεση που, ως γνωστόν, πέρασε από χίλια κύματα. Μιλάμε άλλωστε για έναν νόμο που έχει ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά έπρεπε να παιχτούν πολλά επεισόδια και να ξεπεραστούν αμέτρητα εμπόδια για να έχει τελικά αίσια έκβαση για τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης.

Τελευταίο, θυμίζουμε, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΕΟΕ με σκοπό να μπλοκάρει τη σύμβαση. Το μόνο που πέτυχε εν τέλει ήταν να αναβληθεί κατά μία ημέρα το προγραμματισμένο για χθες Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, αφού σήμερα έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε των ασφαλιστικών μέτρων «μετά τις διαβεβαιώσεις που πήρε ο Πρόεδρος Σπύρος Καπράλος από την κυβέρνηση, ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα της στέγασης της Ξιφασκίας που είναι το άθλημα που πλήττεται περισσότερο από την παραχώρηση των προπονητηρίων».

Η ουσία είναι ότι πλέον μιλάμε για μία ιστορική μέρα για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι αποκτούν και με τη βούλα το δικό τους γήπεδο, εκεί όπου έχουν ζήσει αμέτρητες στιγμές δόξας κι επιτυχιών. Το ΟΑΚΑ θα αλλάξει μορφή το επόμενο διάστημα, θα βάλει τα… Παναθηναϊκά του για να αποτελέσει το νέο σπίτι του πιο επιτυχημένου τμήματος του συλλόγου.

Η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών – Σπύρος Λούης», στη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο της Σύμβασης Παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου «Νίκος Γκάλης» στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δυνάμει του άρθρου 44 του ν. 4934/2022.

Έπειτα από μια μακρά περίοδο συζητήσεων με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, για τη διευθέτηση των επιμέρους ζητημάτων και των λεπτομερειών της Σύμβασης Παραχώρησης, εξασφαλίστηκε πλήρως το δημόσιο συμφέρον, η συνέχεια της εύρυθμης λειτουργίας όλου του Ολυμπιακού Συγκροτήματος, καθώς και η διασφάλιση των ερασιτεχνικών αθλημάτων, που μέχρι σήμερα δραστηριοποιούνται σε χώρους του κλειστού γυμναστηρίου «Νίκος Γκάλης».

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η Παραχώρηση, με την υπογραφή της σχετική Σύμβασης μεταξύ του ΟΑΚΑ και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments