Αθλητισμός

Απίθανοι ΑΕΚτζήδες! Ασταμάτητο τραγούδι και στήριξη στον Αλμέιδα – Το μήνυμα για την επόμενη μέρα…

Απίθανοι ΑΕΚτζήδες! Ασταμάτητο τραγούδι και στήριξη στον Αλμέιδα – Το μήνυμα για την επόμενη μέρα…

Πηγή Φωτογραφίας: CHAMPIONS LEAGUE 2023-2024 / PLAY OFF / ΑΕΚ - ΑΝΤΒΕΡΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Τί και αν αποκλείστηκε; Η Ένωση έχει μία ομάδα με ποιότητα που μπορεί να κάνει πορεία στην Ευρώπη και να γράψει ιστορία.

Η ΑΕΚ αποκλείστηκε από τους ομίλους του Champions League ένα βράδυ με πανσέληνο, στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την ήττα με 2-1 από την Άντβερπ, πληρώνοντας λάθη και αστοχία, να μην απογοητεύει τον κόσμο της, ο οποίος εμφανίστηκε με περίσσια όρεξη να ζήσει μοναδικές στιγμές 100 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού.

Οι Βέλγοι, με το καλησπέρα, θαρρείς πως πήγαν να μιμηθούν το επίτευγμα του Πανσερραϊκού με τον Άλεξιτς. Ακριβώς μετά τη σέντρα, εκβίασαν το λάθος του Μουκουντί, ο οποίος φαίνεται πως ήταν μουδιασμένος στο ξεκίνημα, αφού είχε μία ακόμα λάθος αντίδραση στο 2’, στο 3’ όμως έκανε μεγάλο κόψιμο με τακλιν στον Βινά που είχε μπει επικίνδυνα στην περιοχή. Από εκεί και πέρα ο Καμερουνέζος το πήγε καλά το ματς, με τον Στάνκοβιτς να μην απειλείται ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την ΑΕΚ όπως γράφει το sport dog.

H ΑΕΚ απέκτησε ένα πολύ ωραίο ρυθμό με την κυκλοφορία της μπάλας να περνά συχνότερα από τα πόδια των Πινέδα και Γκατσίνοβιτς και την εξέδρα να τραγουδά ασταμάτητα. Οι «κιτρινόμαυροι» όμως αντιμετώπισαν έναν αντίπαλο που ήταν εξαιρετικά οργανωμένος και δεν άφηνε ανοιχτούς διαδρόμους. Οι Βέλγοι ήταν πολύ κλειστοί αμυντικά, αλλά και ψύχραιμοι στις ενέργειές τους. Ήταν πολύ δύσκολο να διασπαστούν τα μετόπισθέν τους, αλλά και το εμπόδιο του Μπουτέ, ο οποίος καθάριζε ό,τι… πετούσε στον αέρα και ήταν πολύ σωστός στις επεμβάσεις του σε κάθε κίνδυνο, κάτι το οποίο ήταν προϊόν των πολύ καλών του τοποθετήσεων στην εστία. Ακόμα και στη μεγαλύτερη ευκαιρία για την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, το σουτ του Πόνσε στο 24’ ( ο μόνος επικίνδυνος στο πρώτο ημίχρονο), ο τερματοφύλακας της Άντβερπ ήταν στο σωστό σημείο, ώστε να απογειωθεί ίσα-ίσα στο αριστερό του «παραθυράκι» και να αποκρούσει σε κόρνερ.

View this post on Instagram

A post shared by ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official)

Η ΑΕΚ πάσχιζε να δημιουργήσει και να βρει χώρους για να κάνει το γκολ και στο δεύτερο μέρος και στο 73’ «πλήρωσε» την έλλειψη συγκέντρωσης με το γκολ του Κερκ. Οι Βέλγοι είχαν προειδοποιήσει προηγουμένως (στο 61’) με τον Μούγια, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν πάρει το μήνυμα. Έτσι τα πράγματα έγιναν πολύ δυσκολότερα και θύμιζαν το μαρτύριο που πέρασε ο Παναθηναϊκός με τη Μπράγκα, την Τρίτη στο ΟΑΚΑ. Το γκολ του Αραούχο στο 90’ έβαλε «φωτιά» στην εξέδρα που πίεσε με τη φωνή της για ένα ακόμα γκολ στην παράταση, η ελληνική ομάδα όμως είχε βγει όλη μπροστά και το τέρμα του Μπαλικουίσα που διαμόρφωσε το τελικό 1-2 στις καθυστερήσεις έκοψε οριστικά τον δρόμο της προς τους ομίλους του Champions League.Στις ήττες πάντα αναζητούμε τις ευθύνες.

Η αλήθεια είναι, ότι η Αντβέρπ εμφανίστηκε και στα δύο ματς πολύ καλά διαβασμένη. Στο πρώτο άντεξε το σφυροκόπημα, παρότι έμεινε με 10 παίκτες, στον επαναληπτικό πήρε μία καθαρά επαγγελματική νίκη. Ίσως ο Ματίας Αλμέιδα να άργησε να κάνει και αλλαγές. O Άμραμπατ ήταν φανερώς κουρασμένος και η ομάδα έμοιαζε να παίζει με παίκτη λιγότερο. Στο 69’ μπήκαν Αραούχο και Ελίασον και μετά τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο Μάνταλου, Πισάρο και Γιόνσον, κινήσεις που δεν μπόρεσαν να γυρίσουν το σενάριο που διαμορφώθηκε στο έργο που είδαμε αυτό το βράδυ με πανσέληνο, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments