Πολιτική

Σε ένα χρόνο, ψηφιακή κάρτα παντού

Σε ένα χρόνο, ψηφιακή κάρτα παντού

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΣΚΑΙ Ο υπουργός Ερηασίας στον ΣΚΑΙ

«Η αύξηση των μισθών, δέσμευση δική μου και του πρωθυπουργού»

Τη δέσμευσή του για ταχεία και πρωτοποριακή αλλαγή στον τρόπο χορήγησης των συντάξεων υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά. Ο υπουργός Εργασίας είχε επίσης τη δυνατότητα να αναφερθεί στην εν γένει πορεία της οικονομίας κατά τη διάρκεια της δεύτερης διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, καθώς και σε επί μέρους μεταρρυθμίσεις που προωθεί το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε στο συνομιλητή του ότι οι συντάξεις πρόκειται να χορηγούνται online μέσω ενός virtual δωματίου. «Το νέο σύστημα», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «θα το παρουσιάσουμε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Θα φτιάξουμε virtual δωμάτιο, όπου θα επικοινωνούν online ο συνταξιούχος με τον εισηγητή της σύνταξης, ο οποίος θα απαντά σε απορίες και θα καθοδηγεί τον συνταξιούχο».

Με τον τρόπο αυτό, ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι σχεδιάζει τη δυνατότητα επικοινωνίας, μέσω Skype, μεταξύ ασφαλισμένων και υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ για την έκδοση σύνταξης.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι ο ασφαλισμένος που υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης, θα λαμβάνει ένα e-mail και έναν λογαριασμό Skype του εισηγητή που είναι υπεύθυνος για την έκδοση της σύνταξής του.

Όπως παραστατικά εξήγησε, με τον τρόπο αυτό, ο υπάλληλος του e-ΕΦΚΑ θα καθοδηγεί τον ασφαλισμένο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έκδοσης της σύνταξής του, αλλά και ο ασφαλισμένος θα μπορεί να επικοινωνεί μαζί του για περαιτέρω διευκρινίσεις και ενημέρωση.

Πλήρης ικανοποίηση από την πορεία της οικονομίας

Επιπροσθέτως, ο Άδωνις αναφέρθηκε στην εν γένει πορεία της ελληνικής οικονομίας, κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών αυτής της δεύτερης, συνεχόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. «Στους τρεις πρώτους μήνες της κυβέρνησης», είπε ο υπουργός Εργασίας, «η οικονομία πάει πολύ καλά. Έχουμε ρεκόρ στον τουρισμό. Οι εισπράξεις του δημοσίου πηγαίνουν ικανοποιητικά και οι επενδύσεις πηγαίνουν πολύ καλά».

Πρόσθεσε, δε, ότι στόχος δικός του, αλλά και του πρωθυπουργού «είναι η αύξηση των μισθών. Ήδη έχουμε αύξηση των μισθών στον τουρισμό. Είναι και δέσμευση του πρωθυπουργού η αύξηση των μισθών. Και ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι μπορεί να τηρεί το λόγο του».

Σύγχρονα προγράμματα κατάρτισης των ανέργων

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στα προγράμματα κατάρτισης των ανέργων, για τα οποία τόνισε ότι, στο υπουργείο Εργασίας, «θα φτιάξουμε μεγάλα προγράμματα σύγχρονης κατάρτισης των ανέργων. Τα προγράμματα, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις, θα εκπαιδεύουν τους ανέργους σε νέες και σύγχρονες ειδικότητες».

Ο δεύτερος εργοδότης ενισχύει τη θέση του εργαζομένου

Ερωτηθείς για τη «διπλή εργασία», ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Ο δεύτερος εργοδότης ενισχύει τη θέση του εργαζομένου. Ο πρώτος εργοδότης συμπεριφέρεται με μεγαλύτερη γαλαντομία απέναντι στον εργαζόμενό του, γιατί φοβάται ότι μπορεί να τον χάσει. Τώρα, η δεύτερη εργασία θα γίνεται νόμιμα και καθαρά. Το εισόδημα του εργαζομένου αυξάνει και τα ένσημα τους εργαζομένου αυξάνουν. Αυτό στενοχωρεί πολλούς αριστερούς, οι οποίοι, ουσιαστικά, δεν θέλουν να εργαστούν».

Σε ένα χρόνο, ψηφιακή κάρτα παντού

Ως προς την ψηφιακή κάρτα εργασίας, ο υπουργός ξεκαθάρισε: «Η κάρτα προφυλάσσει πλήρως τον εργαζόμενο. Μετρά πλήρως και επακριβώς το χρόνο εργασίας. Αν μια επιχείρηση κινηθεί προς την ψηφιακή κάρτα εργασίας, η επιχείρηση αυτή απαλλάσσεται από σοβαρά γραφειοκρατικά βάρη. Σε ένα χρόνο η ψηφιακή κάρτα θα υπάρχει σε όλους τους χώρους δουλειάς. Κάνουμε σχετικό διάλογο με κάθε κλάδο της οικονομίας».

Όχι αύξηση του χρόνου εργασίας στις βιομηχανίες

Σε σχέση με τις βιομηχανίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε: «Υπάρχουν βιομηχανίες που εργάζονται συνεχώς, 24 ώρες το 24ωρο. Επίσης, τα μηχανήματα των βιομηχανιών αυτών δεν πρέπει να σταματούν να δουλεύουν, γιατί μετά θέλουν δυο – τρεις μέρες για να πάρουν ξανά μπρος. Το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάσταση αυτή και προβαίνει σε σχετική ρύθμιση, χωρίς όμως να αυξάνει το χρόνο εργασίας των εργαζομένων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments