Πολιτική

Σπυρόπουλος: «Δεν είναι κανονικότητα να καίει μια φωτιά 15 μέρες και να θεωρείται ότι όλα έχουν πάει καλά»

Σπυρόπουλος: «Δεν είναι κανονικότητα να καίει μια φωτιά 15 μέρες και να θεωρείται ότι όλα έχουν πάει καλά»

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Κ.Π.Ε. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Υπενθύμισε την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη κατά τις πρώτες ημέρες της φωτιάς

Στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του τ/σ OPEN με τους δημοσιογράφους Σπύρο Χαριτάτο και Ευλαμπία Ρέβη, εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Συμπληρώνονται δύο εβδομάδες που καίει η πυρκαγιά στον Έβρο και ακούσαμε στη Βουλή τον Πρωθυπουργό να λέει ότι όλα έγιναν καλά, ότι το κράτος λειτουργεί με τρόπο αξιόπιστο απέναντι στον πολίτη. Βλέπουμε τη χώρα μας, για άλλο ένα καλοκαίρι, να έχει μακράν τα περισσότερα καμένα στρέμματα, να βιώνει αυτές τις καταστροφικές – και για το περιβάλλον και για τις περιουσίες των πολιτών- πυρκαγιές. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση του φαινομένου είναι τεράστιες. Τα στοιχεία είναι απολύτως σαφή. Κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα, στο κομμάτι της πρόληψης, είμαστε ανέτοιμοι και δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα τα φαινόμενα».

«Το ζήτημα, όμως, είναι πώς προλαμβάνουμε και πώς αντιμετωπίζουμε έγκαιρα τις φωτιές. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι είναι κανονικότητα να καίει μια φωτιά για σχεδόν 15 μέρες και να θεωρείται ότι όλα έχουν πάει καλά. Δεν μπορεί να είναι κανονικότητα, κάθε καλοκαίρι να βιώνουμε αυτά τα φαινόμενα. Προφανώς ευθύνεται η κλιματική κρίση και αυτό το βλέπουμε παγκόσμια. Όμως, αντί να έχουμε ένα κράτος που στέκεται δίπλα στον πολίτη και τον προστατεύει, έχουμε ένα κράτος που λέει “σηκώνω τα χέρια ψηλά και απλά περιμένω να σβήσει η φωτιά”» ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος.

Υπενθύμισε την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη κατά τις πρώτες ημέρες της φωτιάς και πρόσθεσε πως «σε δύο νόμους, στον Έβρο και στη Ροδόπη, κάηκαν χιλιάδες εκτάσεις, χωρίς να μπορεί να περιοριστεί η φωτιά. Όλα τα υπόλοιπα, περί προσφύγων και μεταναστών που έβαλαν την φωτιά ή άλλων κινδύνων είναι θέμα της Ε.Υ.Π., η οποία εάν έχει πληροφορίες, να τις φέρει επίσημα στη Βουλή να τις συζητήσουμε. Θα έπρεπε κατά την εκτίμησή μου, αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, να τα προλαμβάνει, αυτός είναι ο ρόλος της, ώστε να αντιμετωπίζουμε αυτά τα φαινόμενα και όχι απλά να αναδύονται στη δημόσια σφαίρα συζητήσεις περί πυρκαγιών που μπήκαν από τους μετανάστες. Ο πυρήνας του προβλήματος είναι ότι, για άλλη μια χρονιά, η Ελλάδα δεν μπορεί ούτε να προλάβει αυτά τα φαινόμενα, ούτε να τα αντιμετωπίσει έγκαιρα και οι πολίτες νιώθουν ότι είναι αδύναμοι και ανυπεράσπιστοι».

Ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στον εορτασμό της 3ης Σεπτέμβρη.

«Την Κυριακή έχουμε την εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη. Είναι μια σημαντική εκδήλωση, που κάνουμε κάθε χρόνο. Θα ξεκινήσει με μια ωραία συζήτηση, θεματικό διάλογο που ανοίξαμε και τις προηγούμενες μέρες με ανθρώπους που ασχολούνται με την κλιματική κρίση και το περιβάλλον, ώστε να εμπλουτίσουμε και τις δικές μας προτάσεις, αλλά και να συνεισφέρουμε στο δημόσιο διάλογο. Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να λέει ότι κανένας δεν μιλάει σοβαρά με προτάσεις. Εμείς καταθέτουμε τις προτάσεις μας στη Βουλή, γιατί θέλουμε να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο όλων των δυνάμεων, εν αντιθέσει, δυστυχώς, με την κυβέρνηση» τόνισε.

Τέλος, ο κ. Σπυρόπουλος ως προς στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «ως Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογικές του διαδικασίες την επόμενη βδομάδα και να πω ότι στα κόμματα, που έχουν μια βαθιά ιστορική διαδρομή, το σημαντικό για την πορεία και το μέλλον τους είναι η ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης και η ουσία των πολιτικών θέσεων, όχι η επικοινωνία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments