Αθλητισμός

Το «κομπιούτερ» που ονομάζεται Γενς Γιόνσον λειτούργησε για την ΑΕΚ [vid]

Το «κομπιούτερ» που ονομάζεται Γενς Γιόνσον λειτούργησε για την ΑΕΚ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363279] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ - ΑΕΚ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Το «κομπιούτερ» που ονομάζεται Γενς Γιόνσον λειτούργησε αυτοματοποιημένα για την ΑΕΚ των δέκα παικτών στον Βόλο, με τους κιτρινόμαυρους να βγάζουν το μέταλλο του νικητή που οι ίδιοι διαμόρφωσαν από την περσινή σεζόν του νταμπλ.

Πρόκειται ίσως για τον πιο έξυπνο παίκτη που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχει μάτια και στην πλάτη. Δεν είναι μόνο η ένταση στην οποία αγωνίζεται και η ενέργεια που καταναλώνει, αλλά και η σπιρτάδα σκέψης που διαθέτει στην πρώτη πάσα. Ο Γενς Γιόνσον από την περσινή πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ είχε αποδείξει ότι πρόκειται για ένα «κομπιούτερ» στον κιτρινόμαυρο άξονα που εκτελεί με συνέπεια τη δουλειά του.

Στη μεγάλη ανατροπή της ΑΕΚ στον Βόλο, διότι τέτοια ήταν με δέκα παίκτες, ο Γιόνσον έπαιξε καταλυτικό ρόλο όντας ανεξάντλητος στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Η μαχητική ψυχή του αντανακλούσε συνολικά την κατάθεση ψυχής που έκανε η Ενωση για να καταφέρει να γυρίσει το ματς και να φύγει νικήτρια παρότι έπαιζε από το 25′ με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μάνταλου.

Η συγκλονιστική εμφάνιση του ανεξάντλητου Γενς Γιόνσον

Ο 30χρονος Δανός μέσος δεν σκοράρει συχνά, αν και όπως τόνισε στις δηλώσεις του πράγματι το έψαχνε από πέρυσι το γκολ. Είναι το κλασικό «6άρι» που πανηγυρίζει το τάκλιν όπως ο φορ όταν βρίσκει δίχτυα. Αλλά η αυτοπεποίθησή του όταν σηκώθηκε για να πάρει την κεφαλιά μέσα στην αντίπαλη περιοχή, νικώντας τους αντιπάλους του στον αέρα και να ισοφαρίσει, ήταν η στιγμή που έδωσε το σύνθημα για την ανατροπή.

Κυρίως όμως ήταν η συνολική του εμφάνιση που ήταν συγκλονιστική, ίσως και η καλύτερη από τη μέρα που ήρθε στην ΑΕΚ. Ο Γιόνσον φαινόταν σαν να έπαιζε για δύο κάνοντας τους κιτρινόμαυρους να μοιάζουν λες και αγωνίζονταν με 11! Όπου ήταν η μπάλα έβλεπες και αυτόν από δίπλα να τρέχει ασταμάτητα σε όλους τους χώρους, να μπαίνει στις διεκδικήσεις με δύναμη, να κόβει, να ανακτά μπάλες και να μοιράζει στη συνέχεια.

Σύμφωνα και με το Wyscout, ολοκλήρωσε το ματς στο Πανθεσσαλικό με 13 ανακτήσεις, επτά κοψίματα, τρεις απομακρύνσεις, 2/3 κερδισμένα τάκλιν, 4/4 κερδισμένες δεύτερες μπάλες και 5/5 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, νικώντας παράλληλα τις μισές από τις αμυντικές διεκδικήσεις στις οποίες μπήκε.

Η ΑΕΚ και το μέταλλο της πρωταθλήτριας με παίκτη λιγότερο

Μετά το τέλος του ματς ο Γιόνσον μίλησε πάντως για την ομαδική προσπάθεια που έγινε και για το γεγονός ότι «η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα με παίκτη λιγότερο και πως δεν συμβιβάζεται με την ισοπαλία», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Η ΑΕΚ έβγαλε αυτό το μέταλλο του νικητή που διαμόρφωσε με την περσινή μεγαλειώδη σεζόν του νταμπλ και που έφερε ουσιαστικά ο Αλμέιδα στην ομάδα.

Παρά τα ατομικά λάθη από έλλειψη συγκέντρωσης -όπως παραδέχτηκε και ο «Πελάδο»- που έγιναν στο πρώτο μισάωρο στον Βόλο, η ΑΕΚ βρήκε και το καθαρό μυαλό, αλλά και τις δυνάμεις να επανέλθει, να αντιδράσει μέσα στο παιχνίδι και να φύγει με ένα πολύ σημαντικό διπλό. Λάθη που σίγουρα πρέπει να σταματήσει καθώς ήταν η έκτη φορά στα έξι φετινά παιχνίδια που η ΑΕΚ ήταν αναγκασμένη να κυνηγήσει το σκορ.

Παρ’ όλα αυτά την ΑΕΚ δεν την πήρε από κάτω και καθόλου τυχαία δεν είναι τα λόγια του Αλμέιδα σχετικά με την πνευματική δύναμη που έριξαν οι παίκτες του στην εξέλιξη του ματς για να καταφέρουν να διορθώσουν την κατάσταση και το πέτυχαν. «Κρατάω ότι οι παίκτες μας έδειξαν αυτή την αγάπη που τους ζητάω για το ποδόσφαιρο. Είναι μια νίκη που δείχνει χαρακτήρα. Όταν εκπροσωπείς μια ομάδα που έχει μεγάλη ιστορία και όταν καμιά φορά τα πράγματα δεν πάνε καλά, πρέπει να δώσεις την ψυχή σου». Σαν ένα ματωμένο λιοντάρι…

Πηγή: gazzetta.gr//Δημήτρης Βέργος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments