Αθλητισμός

Ποια είναι η σημαντικότερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ; [vid]

Ποια είναι η σημαντικότερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ; [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Με αρκετές αποχωρήσεις μέσα στις οποίες υπήρξαν βασικοί (Ίνγκασον, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ολιβέιρα, Ντάντας) αλλά και παίκτες με σημαντική διαδρομή (Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί) ή και προσφορά στην ομάδα (Κούρτιτς).

Με την απόκτηση του Κίριλ Ντεσπόντοφ ο ΠΑΟΚ είναι πολύ πιθανό να ολοκλήρωσε τις κινήσεις του στην καλοκαιρινή, μεταγραφική περίοδο.

Αυτή αποδείχτηκε ιδιαίτερα γεμάτη. Με αρκετές αποχωρήσεις μέσα στις οποίες υπήρξαν βασικοί (Ίνγκασον, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ολιβέιρα, Ντάντας) αλλά και παίκτες με σημαντική διαδρομή (Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί) ή και προσφορά στην ομάδα (Κούρτιτς).

Ο ΠΑΟΚ στον αντίποδα προχώρησε σε επτά μεταγραφές, μία επιστροφή δανεικού (Τσιγγάρας) και τέσσερις ανανεώσεις συμβολαίων (Μπράντον Τόμας, Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Ταλιχμανίδης).

Οι επτά προσθήκες ήταν όλες έτοιμων παικτών, με αξιοσημείωτη διαδρομή στην καριέρα του και ανάλογα συμβόλαια στον ΠΑΟΚ. Ποια θεωρείτε τη σημαντικότερη από αυτές, ανεξαρτήτως κριτηρίωνΚρίνοντας δηλαδή είτε βάσει της ποδοσφαιρικής αξίας, είτε βάσει της προοπτικής του καθένα από αυτούς, είτε βάσει της αναγκαιότητας της απόκτησης του.

Ντεσπόντοφ: Έρχεται στον ΠΑΟΚ για να γίνει ηγέτης [vid]

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός είναι ό,τι καλύτερο έχει να αναδείξει η Βουλγαρία τα τελευταία χρόνια, καθώς ο Ντεσπόντοφ έχει αναδειχθεί τρεις φορές ως ο κορυφαίος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής (2018, 2021, 2022), αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το γεγονός ότι ο Βούλγαρος είναι ο ποδοσφαιριστής που ικανοποιεί όλα τα “θέλω” του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Μαθητής του Στόιτσκοφ

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Λίτεξ Λόβετς σε ηλικία 12 ετών και αμέσως έδειξε πως πρόκειται για έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, οποίος είχε μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του.

Η καθιέρωση στη Λουντογκόρετς

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την πίστη που είχε ο Ντεσπόντοφ στις δυνατότητές του ήταν οι δηλώσεις που έκανε όταν ακόμη αγωνιζόταν στη Λίτεξ Λόβετς: «Οι φιλοδοξίες μου είναι μεγάλες. Θέλω να υπερασπιστώ την Βουλγαρία, αλλά το συντομότερο δυνατόν θέλω να αγωνιστώ σε ομάδα του εξωτερικού. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος ανάπτυξης».

Τελικά η ΤΣΣΚΑ Σόφιας αποτελεί το σκαλοπάτι για τη μεταγραφή που επιζητούσε στο εξωτερικό, καταγράφοντας 80 συμμετοχές, μετρώντας 25 τέρματα και 26 ασίστ.

Τον Ιανουάριο του 2019 η Κάλιαρι τον κάνει δικό της έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά δεν καταφέρνει ποτέ να καθιερωθεί στους “ροσομπλού”, με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί στη Στουρμ Γκρατς με τη μορφή δανεισμού. Στην αυστριακή ομάδα πετυχαίνει 9 γκολ και 8 ασίστ σε 21 αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Παρότι οι περισσότεροι πίστευαν πως η επιστροφή του στην Κάλιαρι θα σήμανε και την παραμονή του στον σύλλογο της Σαρδηνίας, τελικά ο Ντεσπόντοφ επαναπατρίζεται και φοράει τη φανέλα της Λουντογκόρετς.

Στη “Λούντο” τελικά βρίσκει τον χώρο και τον χρόνο που επιζητούσε, βάζοντας για λίγα χρόνια το όνειρο του εξωτερικού στον πάγο. Στην ομάδα του Ράζγκραντ απογειώνεται η καριέρα του, κατακτώντας 3 πρωταθλήματα, 2 Σούπερ Καπ και ένα Κύπελλο, ενώ σε 128 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις σημειώνει 39 τέρματα και 55 ασίστ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments