Αθλητισμός

Ντεσπόντοφ: Έρχεται στον ΠΑΟΚ για να γίνει ηγέτης [vid]

Ντεσπόντοφ: Έρχεται στον ΠΑΟΚ για να γίνει ηγέτης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: fb paok fc, Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός είναι ό,τι καλύτερο έχει να αναδείξει η Βουλγαρία τα τελευταία χρόνια

Από τον Χρίστο Στόιτσκοφ στον Ραζβάν Λουτσέσκου και από τη Λουντογκόρετς στον ΠΑΟΚ. Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ ήταν το κερασάκι στην τούρτα των μεταγραφών του "δικεφάλου", με τον Βούλγαρο άσο να διαθέτει όλο το πακέτο για να πρωταγωνιστήσει στον ΠΑΟΚ.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός είναι ό,τι καλύτερο έχει να αναδείξει η Βουλγαρία τα τελευταία χρόνια, καθώς ο Ντεσπόντοφ έχει αναδειχθεί τρεις φορές ως ο κορυφαίος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής (2018, 2021, 2022), αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το γεγονός ότι ο Βούλγαρος είναι ο ποδοσφαιριστής που ικανοποιεί όλα τα “θέλω” του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Μαθητής του Στόιτσκοφ

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Λίτεξ Λόβετς σε ηλικία 12 ετών και αμέσως έδειξε πως πρόκειται για έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, οποίος είχε μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του.

Η καθιέρωση στη Λουντογκόρετς

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την πίστη που είχε ο Ντεσπόντοφ στις δυνατότητές του ήταν οι δηλώσεις που έκανε όταν ακόμη αγωνιζόταν στη Λίτεξ Λόβετς: «Οι φιλοδοξίες μου είναι μεγάλες. Θέλω να υπερασπιστώ την Βουλγαρία, αλλά το συντομότερο δυνατόν θέλω να αγωνιστώ σε ομάδα του εξωτερικού. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος ανάπτυξης».

Τελικά η ΤΣΣΚΑ Σόφιας αποτελεί το σκαλοπάτι για τη μεταγραφή που επιζητούσε στο εξωτερικό, καταγράφοντας 80 συμμετοχές, μετρώντας 25 τέρματα και 26 ασίστ.

Τον Ιανουάριο του 2019 η Κάλιαρι τον κάνει δικό της έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά δεν καταφέρνει ποτέ να καθιερωθεί στους “ροσομπλού”, με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί στη Στουρμ Γκρατς με τη μορφή δανεισμού. Στην αυστριακή ομάδα πετυχαίνει 9 γκολ και 8 ασίστ σε 21 αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Παρότι οι περισσότεροι πίστευαν πως η επιστροφή του στην Κάλιαρι θα σήμανε και την παραμονή του στον σύλλογο της Σαρδηνίας, τελικά ο Ντεσπόντοφ επαναπατρίζεται και φοράει τη φανέλα της Λουντογκόρετς.

Στη “Λούντο” τελικά βρίσκει τον χώρο και τον χρόνο που επιζητούσε, βάζοντας για λίγα χρόνια το όνειρο του εξωτερικού στον πάγο. Στην ομάδα του Ράζγκραντ απογειώνεται η καριέρα του, κατακτώντας 3 πρωταθλήματα, 2 Σούπερ Καπ και ένα Κύπελλο, ενώ σε 128 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις σημειώνει 39 τέρματα και 55 ασίστ.

Συμπληρώνει όλα τα κουτάκια του Λουτσέσκου

Μετά από τρεις γεμάτες σεζόν στη Λουντογκόρετς με γκολ και διακρίσεις αποφασίζει να κυνηγήσει ξανά ο όνειρο του εξωτερικού, με τον ΠΑΟΚ να κινείται με άκρα μυστικότητα ολοκληρώνοντας ένα σπουδαίο deal, φέροντας τον Ντεσπόντοφ στην Τούμπα.

Ο 26χρονος άσος διαθέτει ένα ελκυστικό πακέτο τόσο για τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, όσο και για τον ηγετικό του χαρακτήρα, καλύπτοντας όλα τα θέλω του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το μεγαλύτερο ατού του Ντεσπόντοφ είναι η επαφή που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα, καθώς πρόκειται για έναν εξτρέμ που συγκλίνει όταν αγωνίζεται από τα αριστερά, πατώντας μόνιμα την αντίπαλη περιοχή, ψάχνοντας τις καλύτερες συνθήκες για να εκτελέσει, έχοντας βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, το πρώτο βήμα του, δηλαδή η επιτάχυνσή του, είναι ακόμη ένα όπλο στη φαρέτρα του, ενώ η οξυδέρκειά του με τη μπάλα στα πόδια είναι μόνιμος πονοκέφαλος για τις αντίπαλες άμυνες, κάνοντας συχνά κάθετες κινήσεις προς τη μεγάλη περιοχή. Επιπλέον διαθέτει και εξαιρετικά χτυπήματα από στημένες φάσεις.

Πηγή: metrosport.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments