Πολιτική

Αναχωρεί για την Άγκυρα ο Γεραπετρίτης – Το πρόγραμμα της συνάντησης με τον Χακάν Φιντάν [vid]

Αναχωρεί για την Άγκυρα ο Γεραπετρίτης – Το πρόγραμμα της συνάντησης με τον Χακάν Φιντάν [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας αναχώρησε  από την Αθήνα / Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης, για την διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Άγκυρα. 

Στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας αναχώρησε  από την Αθήνα / Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης, για την διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Άγκυρα. 

Στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας αναχώρησε  από την Αθήνα / Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης, για την διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Άγκυρα. 

Το πρόγραμμα της συνάντησης Γεραπετρίτη – Φιντάν 

Σήμερα Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

10:00 – Άφιξη σε Υπουργείο Εξωτερικών – Υποδοχή από Τ/ΥΠΕΞ – Φωτογραφία 10:05 – Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών 12:30 – Δηλώσεις στον Τύπο 13:15 – 15:00 – Γεύμα εργασίας 16:45 – Αναχώρηση από Άγκυρα 18:45 – Άφιξη στην Αθήνα / Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Τι συζητήθηκε σε δύο συσκέψεις πριν από την επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Άγκυρα

Σε εντατικούς ρυθμούς διενεργείται η προετοιμασία της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στην Άγκυρα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν δυο εκτεταμένες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα υπό τον Υπουργό Εξωτερικών, παρουσία υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Η πρώτη είχε ως θέμα τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Τη σχετική ενημέρωση έκανε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Η δεύτερη αφορούσε στην λεγόμενη «θετική ατζέντα», στη συνεργασία δηλαδή των δυο χωρών σε τομείς όπως η οικονομία, το εμπόριο, η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, οι υποδομές και μεταφορές.

Γεραπετρίτης: Δηλώσεις με εχθροπαθή χαρακτήρα δεν συμβάλλουν σε κλίμα καλής γειτονίας

Δηλώσεις που έχουν ένα εχθροπαθή χαρακτήρα δεν συμβάλλουν σε κλίμα ηρεμίας και καλής γειτονίας, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης στον απόηχο των εμπρηστικών δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τη Σμύρνη.

Ενόψει της επίσκεψής του τη Δευτέρα στην Άγκυρα, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι «προσβλέπουμε, με συγκρατημένη αισιοδοξία, στο ότι μπορούμε να έχουμε ένα βατό και θετικό κανάλι επικοινωνίας, μέσα από θετικές δράσεις, τις οποίες θα αναπτύξουμε».

«Είναι η διάθεση της Ελλάδας πάντοτε να έχει σχέσεις καλής γειτονίας. Στηρίζουμε την ειρηνική επίλυση των διαφορών και βεβαίως, εμμένουμε πάντοτε στη θεμελιώδη αρχή μας για το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου (…) Να δούμε τη δυνατότητα η μόνη διαφορά που είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ να αχθεί ενώπιον διεθνούς δικαιοδοσίας» ήταν το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών σε Έλληνες δημοσιογράφους μετά το πέρας της συμμετοχής του στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ «Gymnich».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments