Ελλάδα

Δορυφορική εικόνα δείχνει το μέγεθος της πλημμύρας στον θεσσαλικό κάμπο [vid]

Δορυφορική εικόνα δείχνει το μέγεθος της πλημμύρας στον θεσσαλικό κάμπο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: meteo.gr, Δορυφορικά δεδομένα από το ραντάρ του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας νωρίς το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2023

Δορυφορικά δεδομένα από το ραντάρ του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας νωρίς το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2023

Δορυφορικά δεδομένα από το ραντάρ του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας νωρίς το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2023, δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας έχει πλημμυρίσει. Ακόμη και σε περιοχές όπου δεν σημειώθηκαν μεγάλα ύψη βροχής, έχουν κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού, τα οποία κατεβαίνουν ορμητικά σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα ορεινά της Πίνδου.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στην ευρύτερη περιοχή έχουν σημειωθεί πολύ μεγάλα ποσά υετού το τελευταίο 48ωρο (Κωφοί Μαγνησίας 457 mm, Πεζούλα 414 mm, Μουζάκι 397 mm, Καρδίτσα 391 mm), με τη βροχόπτωση να συνεχίζεται το απόγευμα της Τετάρτης 6/9. 

Ο χάρτης με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει. Σημειώνεται ότι ακόμη μεγαλύτερες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει από τις 07:40 το πρωί, όταν τα δεδομένα ήταν διαθέσιμα. Νέα εκτίμηση των πλημμυρισμένων εκτάσεων θα γίνει μετά το επόμενο πέρασμα του δορυφόρου.

Καταστροφές στο Βόλο απο την κακοκαιρία. Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μαγνησία: «Μάχη» για ένα μπουκάλι νερό στον Βόλο – Πάνω 200.000 άνθρωποι χωρίς ρεύμα [vid]

Με δύο ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, τρεις να αγνοούνται και χιλιάδες άλλους να βιώνουν καταστάσεις μεγάλης καταστροφής σε υποδομές και σε παροχές υπηρεσιών, είναι η εικόνα που αντιμετωπίζουν η πόλη του Βόλου, στο σύνολό της η Μαγνησία και κυρίως το Πήλιο, αλλά και η Σκιάθος.

Πρώτο θύμα ήταν ένας 50χρονος που καταπλακώθηκε χθες το πρωί από τοίχο σε περιοχή του Άνω Βόλου, δεύτερο θύμα μια 87χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σήμερα μέσα σε σωρούς χωμάτων στην Πάλτση του Νοτίου Πηλίου.

Αγνοούνται δύο ακόμη άνθρωποι στην περιοχή Πάλτση και ένας 42χρονος που τα ίχνη του χάθηκαν χθες κοντά στον Βόλο.

Η κακοκαιρία που σαρώνει την περιοχή έχει αφήσει ανυπολόγιστες καταστροφές, πάνω από 200.000 ανθρώπους στον Βόλο και τα προάστιά του χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για περισσότερες από 30 ώρες, δεν υπάρχει πόσιμο νερό, τηλεπικοινωνίες και ίντερνετ και δεν λειτουργούν οι συγκοινωνίες.

Μάχη δίνεται όπου εντοπίζονται κάποιες φιάλες εμφιαλωμένου νερού για να τις αγοράσει ο κόσμος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments