Ελλάδα

Μαγνησία: Απαγορεύσεις κυκλοφορίας και μπαράζ μηνυμάτων του 112 [vid]

Μαγνησία: Απαγορεύσεις κυκλοφορίας και μπαράζ μηνυμάτων του 112 [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363339] ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει σημαντικό μέρος της Θεσσαλίας καθώς συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel

Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει σημαντικό μέρος της Θεσσαλίας καθώς συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel

Τα τελευταία γεγονότα με μια ματιά

Μαγνησία:

  • Δύο νεκροί και τρεις αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της κακοκαιρίας στο νομό Μαγνησίας. Εκτεταμένες ζημιές εντοπίζονται σε σπίτια, επιχειρήσεις και οχήματα από τη σφοδρή καταιγίδα που έχει καταγράψει ιστορικό ρεκόρ σε ημερήσια ύψη βροχής, μετατρέποντας οικισμούς και χιλιάδες στρέμματα σε λίμνες και ποτάμια. Επίσης, ο 42χρονος που προσπάθησε να περάσει το πρωί με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, εξακολουθεί να αγνοείται.
  • Η κυκλοφορία προς το νότιο Πήλιο διακόπηκε διότι κατέρρευσε η γέφυρα στην περιοχή της Μπούφας επί της εθνικής οδού Βόλου – Νεοχωρίου – Αργαλαστής. Στην Τσαγκαράδα και τη Μακρινίτσα τόνοι νερού και λάσπης καταπλάκωσαν οχήματα προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.
  • Μέσα στην πόλη του Βόλου λόγω των βλαβών στα δίκτυα, δεν υπάρχει ηλεκτρικό, νερό, ίντερνετ και τηλέφωνο. Επίσης, στον Βόλο πλημμύρισαν οι εγκαταστάσεις του συγκροτήματος Τσαλαπάτα, του πρώην εργοστασίου που στεγάζει εκθέματα και εργαστήρια για την ιστορία της πλινθοκεραμοποιίας και το μνημείο αυτό της βιομηχανικής μας κληρονομιάς θάφτηκε στις λάσπες.
  • Στο Βόλο δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Τετάρτη (06/09) οι αστικές συγκοινωνίες, ενώ δεν υπάρχουν τρένα και δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, ενώ συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Φθιώτιδα:

Η μετακίνηση της καταιγίδας δυτικότερα, από τον νομό Μαγνησίας προς την Καρδίτσα, έχει μεταφέρει τα προβλήματα αυτή την ώρα στο οροπέδιο του Δομοκού στη Φθιώτιδα ενώ παράλληλα σημαντικά προβλήματα σημειώνονται στην ανατολική και βόρεια πλευρά της Εύβοιας.

Έχει πλημμυρίσει ο κάμπος του Δομοκού, καθώς όλοι οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει και τα νερά έχουν πέσει στην περιοχή του Νέου Μοναστηρίου και της Σοφιάδας. Πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Πετρίλια που είναι κοντά στο Νέο Μοναστήρι. Έχουν ήδη καταγραφεί ζημιές σε πλημμυρισμένες αποθήκες και διάσπαρτες αγροικίες.

Στην ανατολική Φθιώτιδα στην περιοχή της Πελασγίας ο χείμαρρος από την Πελασγία προς τη θάλασσα έκοψε τη συγκοινωνία στον δρόμο Πελασγία – Γλύφα και πλημμύρισε την περιοχή που βρίσκεται το εργοστάσιο ΠΑΚΟ. Πριν από λίγο αποκαταστάθηκε η συγκοινωνία.

Καρδίτσα – Φάρσαλα:

  • Μηνύματα του 112 εστάλησαν στους κατοίκους της Καρδίτσας και των Φαρσάλων ειδοποιώντας τους ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές τους λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Εύβοια:

  • Τα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν με σφοδρότητα και την Εύβοια, σε πολλές περιοχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά αλλά και σε τμήματα μεταξύ Αλιβερίου και Αλμυροπόταμου. Σύμφωνα με το evima.gr, τα χωριά Πήλι, Μετόχι, Στροφυλιά, Πύργος, Αγία Άννα έχουν σφυροκοπηθεί ανελέητα από την κακοκαιρία με τα σπίτια να έχουν πλημμυρίσει, δρόμοι καταστράφηκαν, γέφυρα έσπασε στο χωριό Πήλι. Το ποτάμι του Νηρέα έχει υπερχείλιση σε πάρα πολλά σημεία ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν οκτώ διασώσεις.
  • Στο Μετόχι από τις πρώτες πρωινές ώρες δίδεται μία πραγματική μάχη από τους πυροσβέστες αλλά και τα μηχανήματα της αυτοδιοίκησης.
  • Παρόμοιες εικόνες και στην Κάρυστο, στην παραλία Αλμυροπόταμος στη Νότια Εύβοια όπου τουριστικές εγκαταστάσεις μετρούν πολλές ζημιές. Και στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, όπου έγιναν και αρκετές επεμβάσεις από την πυροσβεστική για πλημμυρισμένα υπόγεια, καταγράφονται σημαντικά προβλήματα ενώ μηχανήματα των Δήμων και της Περιφέρειας βρίσκονται σε όλα τα σημεία και προσπαθούν να καθαρίσουν κυρίως τους δρόμους.
  • Οι πυροσβέστες επιχειρούν με αντλήσεις νερών σε όλο το μέτωπο ενώ από νωρίς το πρωί, ειδικά στην Βόρειο Εύβοια, έφτασαν ενισχύσεις από μηχανήματα της Περιφέρειας τα οποία απεστάλησαν από την Λαμία.

Πελοπόννησος:

  • Με μήνυμα του 112 η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τους κατοίκους των Μεθάνων και της Τροιζήνας προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και καλεί για περιορισμό των μετακινήσεων.

Λάρισα:

  • Ένας νεαρός βοσκός αγνοείται στην περιοχή της Νέας Λεύξης.
  • Τεράστιες είναι οι καταστροφές από την κακοκαιρία στην περιοχή του Δήμου Κιλελέρ μεταξύ των χωριών Νέας Λεύκης και Νέων Καρυών, ενώ από το βράδυ αγνοείται ένας νεαρός βοσκός.
  • Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του onlarissa.gr, ο βοσκός είναι πακιστανικής καταγωγής και ζούσε σε τροχοβίλα στην περιοχή.
  • Στα συγκεκριμένα χωριά, πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα καθώς και άλλες επιχειρήσεις όπως τυροκομεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments