Ελλάδα

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Καρδίτσα με το νερό να βρίσκεται μέσα στα σπίτια [vid]

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Καρδίτσα με το νερό να βρίσκεται μέσα στα σπίτια [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Καταστροφές στο Βόλο απο την κακοκαιρία. 2η Μέρα. Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μήνυμα του 112 στον Παλαμά - «Δεν μπορεί να έρθει ούτε η ΕΜΑΚ ούτε ο στρατός»

«Βούλιαξε» η Καρδίτσα από την κακοκαιρία Daniel, που «σφυροκοπά» για τρίτη ημέρα τη χώρα. Οι εικόνες είναι ενδεικτικές της καταστροφής, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε απέραντη λίμνη και το νερό, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής να έχει καλύψει μέχρι και τις στέγες των σπιτιών.

Πολλά τα προβλήματα στον Παλαμά και τη Μεταμόρφωσης, τα οποία έχουν πλημμυρίσει, με τους κατοίκους σε πολλά χωριά στον Παλαμά να έχουν ανέβει, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε στέγες και σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια.

«Δεν μπορεί να έρθει ούτε η ΕΜΑΚ ούτε ο στρατός»

Η Μεταμόρφωση έχει 300 μόνιμους κατοίκους, εκ των οποίων οι 60 προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο στο κοινοτικό γραφείο της Μεταμόρφωσης, ενώ άλλοι μετακινήθηκαν προς τον Παλαμά Καρδίτσας.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ Τρίτη 5 Σεπτεμβριου 2023 (ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ / EUROKINISSI)

«Το νερό έχει καλύψει μέχρι και τις στέγες των σπιτιών» ανέφερε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κος Βασίλης.

«Το νερό είναι πάνω από 3 με 4 μέτρα σε κάποια σημεία. Είναι μία ολική καταστροφή».

«Κανείς δεν περίμενε τόσο νερό. Το σημείο είναι μη προσβάσιμο. Έχει πλημμυρίσει όλος ο κάμπος. Δεν μπορεί να έρθει ούτε η ΕΜΑΚ ούτε ο στρατός. Ίσως ελικόπτερο, αλλά που να προσγειωθεί; Δεν υπάρχει στεριά» τόνισε.

Νέο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του Παλαμά Καρδίτσας το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων.

«Αν βρίσκεστε στον Παλαμά απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα.

«Θέλουμε ΕΜΑΚ, είμαστε εγκλωβισμένοι» – Έκκληση κατοίκου του Παλαμά

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ Τρίτη 5 Σεπτεμβριου 2023 (ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ / EUROKINISSI)

«Θέλουμε ΕΜΑΚ δεν θα σωθούμε εμείς από εδώ. Είμαστε εγκλωβισμένοι στο σπίτι, έξω έχει 1,5 μέτρο νερό. Θέλουμε βάρκα δεν βγαίνουμε από εδώ, θα πνιγούμε. Είναι μονοκατοικία το σπίτι με 3 σκαλοπάτια, αλλά έχει μπει μέσα νερό μέχρι το γόνατο. Ξημερώσαμε από τις 4.15 χωρίς να έχουμε ειδοποιηθεί από πουθενά και από τίποτα,. Δεν βρέχει αλλά έχει σπάσει ένα ποτάμι στην είσοδο του χωριού προς Ιτέα και από εκεί έρχεται όλο αυτό το νερό» είπε κάτοικος του Παλαμά, μιλώντας στο MEGA.

«Εδώ που είμαι εγώ έχει πάρα πολλά σπίτια, εδώ και μία ώρα ανεβάζω στο Facebook έκκληση για βοήθεια. Είμαστε στον Παλαμά κοντά στις εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου. Είμαστε 3 άτομα. Θέλουμε να ζήσουμε. Δεν έχουμε ρεύμα από το ξημέρωμα, δεν θα έχω μπαταρία στο κινητό σε λίγο», τόνισε η κάτοικος.

Έγκλωβισμένοι κάτοικοι και στην Αγία Τριάδα – Η έκκληση της δημάρχου

Εγκλωβισμένοι είναι κάτοικοι και στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Δραματική έκκληση απηύθυνε μέσω του OPEN η Θεοδώρα Ζάνη, για 12 άτομα που είναι εγκλωβισμένα στο χωριό.

Σύμφωνα με όσα είπε η κυρία Ζάνη, τα άτομα βρίσκονται σε ένα διώροφο κτίριο ενώ ανησυχούν καθώς η στάθμη του νερού ανεβαίνει. Στην περιοχή δεν υπάρχει ρεύμα, ενώ μερικοί άνθρωποι δεν έχουν μπαταρία στο κινητό.

Η κυρία Ζάνη αναφέρθηκε και στην περίπτωση ενός πατέρα που με τα δυο του παιδιά χρησιμοποίησε αντικείμενο σαν μπαούλο, κολυμπώντας πάνω σε αυτό, προκειμένου και οι τρεις να μεταφερθούν σε διπλανό σπίτι με ασφάλεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments