Ελλάδα

Σε συναγερμό ο Βόλος για την κακοκαιρία Daniel – «Εμμονικά» τα ισχυρά φαινόμενα με τη Θεσσαλία [vid]

Σε συναγερμό ο Βόλος για την κακοκαιρία Daniel – «Εμμονικά» τα ισχυρά φαινόμενα με τη Θεσσαλία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Οι βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες ξεκινούν ένα δεύτερο, επικίνδυνο κύκλο, όπως δήλωσε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς

Η σφοδρή κακοκαιρία Daniel επελαύνει στη χώρα τα τελευταία 24ωρα, με αποτέλεσμα να είναι δραματική η κατάσταση στη Θεσσαλία και κυρίως, σε Μαγνησία. Μάλιστα τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες μέρες.

Και αύριο, Πέμπτη (7/9), οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι η κατάσταση στη Μαγνησία θα είναι δραματική καθώς αναμένονται τεράστια ύψη βροχής, θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό την Τρίτη (5/9), ημέρα που τα προβλήματα από τη νεροποντή ήταν πολυάριθμα, δρόμοι διαλύθηκαν, «χείμαρροι» παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους, ποτάμια υπερχείλισαν και τα λασπόνερα «κατάπιαν» οχήματα, ενώ τρία άτομα έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους.

«Ξεκινά νέος κύκλος» λέει ο Κολυδάς

Οι βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες ξεκινούν ένα δεύτερο, επικίνδυνο κύκλο, όπως δήλωσε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, μιλώντας στο βράδυ της Τρίτης (06/09).

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, από τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης μέχρι και τις 7-8 απόγευμα θα επηρεάσει το Πήλιο, το ανατολικό τμήμα της Μαγνησίας, την ανατολική Λάρισα από τον Αγιόκαμπο και νοτιότερα, Σποράδες και βόρεια Εύβοια. Από εκεί δηλαδή που ξεκίνησε η κακοκαιρία.

Και στην ανθρωπογενήκλιματική αλλαγή αποδίδεται η κακοκαιρία Daniel

Επίσης, το meteo.gr σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) σημειώνει ότι Γάλλοι ερευνητές αποδίδουν κατά ένα μεγάλο μέρος την ένταση των βροχοπτώσεων της κακοκαιρίας Daniel στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.

Στο συμπέρασμα της έρευνάς τους, καταλήγουν στο ότι «ατμοσφαιρικά μοτίβα όπως η κακοκαιρία Daniel εμφανίζουν χαμηλότερη ατμοσφαιρική πίεση και υψηλότερη βροχόπτωση στο παρόν από ό,τι στο παρελθόν. Το ερμηνεύουμε ως ένα ασυνήθιστο γεγονός που μπορεί να αποδοθεί στην κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments