Οδηγός

Αυτόματη ανανέωση των ψηφιακών καρτών και δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων στις πληγείσες περιοχές

Αυτόματη ανανέωση των ψηφιακών καρτών και δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων στις πληγείσες περιοχές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Η Διοίκηση της ΔΥΠΑ αποφάσισε την αυτόματη ανανέωση των ψηφιακών καρτών των εγγεγραμμένων ανέργων και την αυτόματη δήλωση παρουσίας των επιδοτούμενων ανέργων των Νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων

Η Διοίκηση της ΔΥΠΑ αποφάσισε την αυτόματη ανανέωση των ψηφιακών καρτών των εγγεγραμμένων ανέργων και την αυτόματη δήλωση παρουσίας των επιδοτούμενων ανέργων των Νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων

Η Διοίκηση της ΔΥΠΑ αποφάσισε την αυτόματη ανανέωση των ψηφιακών καρτών των εγγεγραμμένων ανέργων και την αυτόματη δήλωση παρουσίας των επιδοτούμενων ανέργων των Νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων που έληξαν ή λήγουν στο χρονικό διάστημα από 5 Σεπτεμβρίου έως και 30 Σεπτεμβρίου 2023, προς διευκόλυνση των ανέργων των πληγεισών περιοχών.

Με αυτό τον τρόπο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Καρδίτσας, Λάρισας, Ελασσόνας, Βόλου, Αλμυρού, Τρικάλων και Καλαμπάκας, δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης δελτίων ανεργίας και οι επιδοτούμενοι άνεργοι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια δήλωσης παρουσίας.

Η ΔΥΠΑ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Εκκλήσεις από κατοίκους της Καρδίτσας: «Είμαστε εγκλωβισμένοι από τις 5 τα ξημερώματα» [vid]

Δραματικές στιγμές ζουν κάτοικοι στην Καρδίτσα που έχει πλημμυρίσει, με απροσδιόριστο αριθμό ατόμων να βρίσκεται εγκλωβισμένος σε οροφές σπιτιών ή άλλα σημεία, περιμένοντας από χθες βοήθεια. Συγκλονίζουν οι εκκλήσεις βοήθειας από κατοίκους της περιοχής.

Δραματική είναι η έκκληση μητέρας που είναι εγκλωβισμένη στην Αστρίτσα Καρδίτσας με τα δυο της παιδιά και δυο ηλικιωμένους. «Το νερό έφτασε μέχρι το λαιμό», δηλώνει χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ και προσθέτει : «Κρυώνουμε, είμαστε μούσκεμα εδώ και 12 ώρες».

Η ίδια ανέφερε στον ΣΚΑΙ πως αναμένουν βοήθεια από την ΕΜΑΚ και πως δεν έχουν φαγητό, μόνο λίγο νερό σε μπουκάλια.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι, 5 οικογένειες, 20 άτομα ανάμεσα μας και ένα βρέφος 11 μηνών, εγκλωβισμένα σε ένα σπίτι», αναφέρει ο Άγης στον Skaigr και τον Μάκη Συνοδινό κάτοικος από τον Παλαμά στην Καρδίτσα.

«Η στάθμη του νερού ήταν στα 2, 5 μετρά και είναι ζήτημα αν έχει πέσει 10 πόντους», τονίζει ο ίδιος ο οποίος υπογραμμίζει πως έχουν πλημμυρίσει τα πάντα και πως δεν έχει εμφανιστεί κανένας. «Πριν ένα τέταρτο πέρασε ένα ελικόπτερο», σημειώνει ενδεικτικά.

«Εδώ είναι άνθρωποι που είναι στα κεραμιδιά από τα ξημερώματα από τις 4. 30-5. 00 και δεν έχει εμφανιστεί κανείς να τους μαζέψει», επισημαίνει και προσθέτει: «Μόνο κάτι παιδιά με ένα κανό πέρασαν και πήραν ένα πάππου και μια γιαγιά που στο τσακ τους γλίτωσαν από το να πνίγουν» Όπως εξηγεί το σημείο είναι απροσπέλαστο αν δεν έχεις βάρκα. «Ούτε όχημα του στρατού μπορεί να περάσει..Το νερό είναι όντως στα 2, 5 μετρά χωρίς υπερβολές.. Πρέπει να έρθουν βάρκες». «Υπάρχει οικογένεια που πλημμύρισε το σπίτι τους και μπήκαν στο εσωτερικό πατάρι και κάθονται εκεί από το ξημέρωμα», λέει ο κάτοικος στον Παλαμά Καρδίτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments