Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Δραματικές διασώσεις πολιτών στην Καρδίτσα – Αγωνία για τους αγνοούμενους [vid]

Κακοκαιρία Daniel: Δραματικές διασώσεις πολιτών στην Καρδίτσα – Αγωνία για τους αγνοούμενους [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363370] ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Μάχη με το χρόνο στα πλημμυρισμένα χωριά της Καρδίτσας δίνουν τα σωστικά συνεργεία της πυροσβεστικής και του στρατού που έχουν φτάσει στις πληγείσες περιοχές και με πυρετώδεις ρυθμούς απεγκλωβίζουν τους κατοίκους και αναζητούν αγνοούμενους.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Daniel, «γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό πολιτών», ενώ ανέφερε πως αποκλεισμένα παραμένουν τα χωριά Προάστιο, Αγία Τριάδα, Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια και Καλογριανά.

Δραματικές διασώσεις με ελικόπτερα

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τον απεγκλωβισμό γυναίκας που ήταν μέσα στο νερό στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας, με το ελικόπτερο Super Puma, καθώς και άλλων κατοίκων που είχαν ανέβει είτε στις στέγες των σπιτιών τους, είτε στο 2ο όροφο προκειμένου να είναι ασφαλείς από τη στάθμη του νερού που έφτανε ακόμα και τα δύο μέτρα.

Διάσωση μικρού παιδιού από ελικόπτερο

Συγκλονιστική είναι η προσπάθεια για τη διάσωση ενός πατέρας με το παιδί του, με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας, καθώς το σπίτι τους είχε καλυφθεί από νερό.

Στο γήπεδο της Καρδίτσας οι απεγκλωβισθέντες

Οι απεγκλωβισθέντες από τις πληγείσες περιοχές μεταφέρθηκαν με τα ελικόπτερα της πυροσβεστικής στο γήπεδο της Καρδίτσας. Οι περιγραφές τους είναι δραματικές.«Το νερό ήταν στα 2 μέτρα, ήρθε το ελικόπτερο και μας πήρε από τη σκεπή. Πολύ νερό, σκέτη καταστροφή», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας από τους απεγκλωβισθέντες.«Χαμός, δεν έχει μείνει τίποτα. Ηρθε το ελικόπτερο και μας πήρε. Είχαμε πάει στο σπίτι του ξαδέρφου της γυναίκας μου και καθίσαμε επάνω. Την αποθήκη τη δική μου και τα παράθυρα τα πέρασε το νερό», λέει ένας άλλος ο οποίος απεγκλωβίστηκε από το Χωριό Αγία Τριάδα. Ενώ ένα ζευγάρι επίσης από την Αγία Τρίαδα ανέφερε πως χρειάζστηκε να ανέβει πάνω σε ένα τραπέζι για να γλιτώσει από τα νερά.

Εκτός από το Super Puma έρευνας και διάσωσης στην επιχείρηση διάσωσης θα χρησιμοποιηθούν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τέσσερα Βell της πυροσβεστικής και αργότερα θα συμμετέχουν ένα Bell και ένα Super Puma των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο σχεδιασμός προβλέπει, για την ώρα, ότι ένα από τα τρία ελικόπτερα θα κατευθυνει προς το χωριό Αστρίτσα για να πάρει 35 ανθρώπους, ένα στο χωριό Αγία Τριάδα και ένα στη Μεταμόρφωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments