Πολιτική

Στο Συντονιστικό ο Πρωθυπουργός – Αναβάλλεται το πρόγραμμα της ΔΕΘ [vid]

Στο Συντονιστικό ο Πρωθυπουργός – Αναβάλλεται το πρόγραμμα της ΔΕΘ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363371] Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη για την Παρασκευή επίσκεψή του Κυριακου Μητσοτάκη στον πυρόπληκτο Εβρο. Στις πληγείσες από την κακοκαιρία Daniel περιοχές της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας το Σαββατοκύριακο

Το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στη Μαγνησία και στον Θεσσαλικό Κάμπο, λίγες μάλιστα ημέρες μετά την πύρινα λαίλαπα που κατέκαψε ένα εκατομμύριο στρέμματα στον Εβρο, έφερε ανατροπές στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στην 87η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, το οποίο στη σκιά των δραματικών εξελίξεων, αναβάλλεται: Ποιος έχει διάθεση για φιέστες, επισκέψεις σε περίπτερα, ομιλίες με standing ovations και υποσχέσεις παροχών, όταν η χώρα όλη καίγεται και πνίγεται; Κατά συνέπεια το Σάββατο δεν θα γίνει η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ούτε και η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Η παρουσία του Πρωθυπουργού στη φετινή ΔΕΘ μετατίθεται για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. 

Δημιουργείται Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα – Με επιτελείς του στρατού και 5 υπουργούς [vid]

Στόχος είναι ο καλύτερος συντονισμός όλων των δράσεων σε Μαγνήσια, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, το οποίο θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και συντονισμό, κεντρικά, με το ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας.

Ποιοι υπουργοί θα μεταβούν στη Λάρισα

Για τον σκοπό αυτό, κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στη Λάρισα με την ακόλουθη κατανομή έργου:

  • Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες (Επιτελείς Εθνικής Αμυνας με επικεφαλής τον Διοικητή της Ά Στρατιάς Αντιστράτηγο Ι. Τσόπλο, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ)
  • Δίκτυα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ Ανάστ. Μάνος)
  • Δίκτυο υδροδότησης (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος)
  • Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) Υπουργός Υποδομών Χ. Σταϊκούρας, Υφυπουργός Ν. Ταχιάος)
  • Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας, με τρόφιμα, νερό, στέγη (Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλος με υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία, από το Υπουργείο Τουρισμού) Πρόσβαση και λειτουργία δομών υγείας (Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους)

Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel.

Καρδίτσα: «Πνίγεται» το χωριό Παλαμάς – Στις στέγες των σπιτιών οι κάτοικοι ζητούν βοήθεια [vid]

Η κακοκαιρία «Daniel» συνεχίζει να «σφυροκοπά» την Ελλάδα, με την Καρδίτσα να βρίσκεται στο επίκεντρο της τελευταίες ώρες, με το χωριό Παλαμάς να «βουλιάζει» κυριολεκτικά από τον όγκο του νερού.

Οι υδάτινοι όγκοι έχουν «καταπιεί» τα σπίτια του χωριού, με κάτοικό του να μιλάει στον ΣΚΑΪ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως φαίνονται μόνο από τον πρώτο όροφο και πάνω!

Το ποτάμι του χωριού «φούσκωσε», με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει και να πνίξει τα πάντα στο πέρασμά του. Ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Σακελλαρίου περιέγραψε το εφιαλτικό σκηνικό που επικρατεί στον Παλαμά: «Τραγική η κατάσταση. Έχει πλημμυρίσει ολόκληρο το χωριό και το νερό έχει φτάσει στο 1,5 μέτρο».

Μάλιστα, λίγα λεπτά νωρίτερα τα τηλεοπτικά συνεργεία κατέγραψαν τη δραματική διάσωση δυο παιδιών πάνω σε φουσκωτό στρώμα από τον πατέρα τους.

Ο θεσσαλικός κάμπος θυμίζει πλέον μια τεράστια λιμνοθάλασσα. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις είναι δυσοίωνες για τις επόμενες ώρες, καθώς αναφέρουν πως η κακοκαιρία «Daniel» θα πραγματοποιήσει ακόμα ένα σφοδρό πέρασμα πριν ολοκληρωθεί η πορεία του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments