Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Αποκλεισμένα χωριά, εγκλωβισμένοι σε Καρδίτσα και Τρίκαλα – 4 αγνοούμενοι στον Βόλο [vid]

Κακοκαιρία Daniel: Αποκλεισμένα χωριά, εγκλωβισμένοι σε Καρδίτσα και Τρίκαλα – 4 αγνοούμενοι στον Βόλο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363370] ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ανυπολόγιστες καταστροφές στο Πήλιο

Mε αμείωτο ρυθμό η κακοκαιρία Daniel εξακολουθεί να σφυροκοπά περιοχές της Ελλάδας για τέταρτο 24ωρο. Δύσκολες ώρες για τις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας καθώς φούσκωσε χείμαρρος με αποτέλεσματα να πλημμυρήσουν αρκετά σπίτια. Πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία σπεύδουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς αρκετοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι και προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο οδικό δίκτυο, με δρόμους που έχουν κλείσει, ενώ τα μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Στον Βόλο υπερχείλισε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας  

Υπερχείλισε και πάλι ο χείμαρρος Κραυσίδωνας μέσα στην πόλη του Βόλου, εξαιτίας της νέας νεροποντής που -από το πρωί- σαρώνει την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Το ποτάμι ξεπέρασε τα όριά του από το ύψος της γέφυρας στην Γιάννη Δήμου και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, σπίτια και επιχειρήσεις από την περιοχή της Χιλιαδούς και συνεχίζει μέχρι τις εκβολές του.

Ήδη, στις παρόχθιες οδούς Ζάχου και Καραμπατζάκη έχουν παρασυρθεί δεκάδες αυτοκίνητα και τα νερά επεκτείνονται προς τις συνοικίες της Κηφισιάς στην Παρασκευοπούλου, σε όλη τη Χιλιαδού, τον Αγιο Παντελεήμονα, την Παπαδιαμάντη ,τα Παλαιά, τους Αγίους Αναργύρους και έχουν κλείσει όλες οι γέφυρες του χειμάρρου. Έχει διακοπεί η κίνηση αυτοκινήτων σε όλες τις περιοχές και η σύνδεση του κέντρου του Βόλου με τη Νέα Ιωνία.

Δύσκολη η κατάσταση στις ΠΕ Τρικάλων και Καρδίτσας – Εγκλωβισμένοι κάτοικοι από το ύψος του νερού σε δημοτικά διαμερίσματα

Σοβαρά προβλήματα, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές, αντιμετωπίζουν τα περισσότερα χωριά αλλά και οι πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων, από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών.

Κατοικίες, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις έχουν πληγεί με ανυπολόγιστες ζημιές από την επέλαση του νερού, ενώ οι κάτοικοι, σε ορισμένες περιοχές, αδυνατούν να βγουν από τα σπίτια τους, στα οποία είναι εγκλωβισμένοι, λόγω του ύψους του νερού που έχει φτάση μέχρι τις αυλές.

Ο φόβος των αρμόδιων υπηρεσιών έχει να κάνει με το νερό που έχει συγκεντρωθεί στον ορεινό όγκο και αν αυτό το νερό θα διοχετευθεί προς τα πεδινά, οπότε η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα είναι πολύ δύσκολη για τις πεδινές περιοχές.

Σπίτια έχουν γκρεμιστεί, καταπτώσεις βράχων σημειώνονται σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα και των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ ο Πηνειός ποταμός αρχίζει και ξεχειλίζει σε χωριά των Τρικάλων. Επίσης, ο Ληθαίος ποταμός που διασχίζει την πόλη των Τρικάλων έχει ξεχειλίσει προς γειτονιές της πόλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments