Trash

Η ιστοσελίδα που έπειθε τις γυναίκες να ποζάρουν τολμηρά δωρεάν και έχτισε μια αυτοκρατορία

Η ιστοσελίδα που έπειθε τις γυναίκες να ποζάρουν τολμηρά δωρεάν και έχτισε μια αυτοκρατορία

Πηγή Φωτογραφίας: Professional ideas for amanda lee instagram, The Chive /stylevore.com

Η επιχείρηση των πολλών εκατομμυρίων με το τοξικό περιβάλλον

Το γυναικείο στήθος είναι ένα από αυτά τα πράγματα που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα, όταν μιλάμε όμως για τον θαυμαστό κόσμο του ίντερνετ, το γυναικείο στήθος έχει όνομα.

View this post on Instagram

A post shared by Faith Marone (@faithmaroneee)

The Chive το λένε και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως το ξέρουν οι περισσότεροι.

Μια θρυλική σήμερα ιστοσελίδα αφιερωμένη στο «humor, hotness and humanity», όπως έγραφε άλλοτε, με το γυναικείο στήθος να παραμένει η μεγάλη αδυναμία του.

Και τα παρουσίαζε σε κάθε πιθανή και απίθανη εκδοχή τους, είναι η αλήθεια, μέσα σε κολλητά μπλουζάκια, κάτω από μπικίνι ή να ασφυκτιούν σε στενά σουτιέν.

View this post on Instagram

A post shared by Sears_bear (@sears_bear_2.0)

Το Chive έκανε όμως και πολλά περισσότερα από αυτό. Πήρε ένα καλό κομμάτι του ίντερνετ από το χέρι και απενοχοποίησε το «πιπεράτο» του πράγματος.

Στις σελίδες του, οι τολμηρές φωτογραφίες δεν ήταν πια ντροπή, αλλά εργαλείο δύναμης. Και γυναικείας απελευθέρωσης. Ακόμα και τα πρόστυχα σχόλια φάνταζαν στη νέα αυτή πραγματικότητα ολότελα ιπποτικά.

Το Chive ήταν για σειρά ετών ο δούρειος ίππος της πολιτισμικής προόδου. Σε όρους σεμνοτυφίας τουλάχιστον. Οι Chivers εξάλλου, όπως ονομάστηκαν οι άντρες που έμπαιναν μαζικά στις σελίδες του, επέμεναν πάντα πως το site ήταν πολλά περισσότερα από μερικές «καυτές» γυναίκες.

Ήταν πρωτίστως μια κοινότητα ανθρώπων που πλάι στην ηδονοβλεψία έβαζαν αρχές όπως η φιλία και η φιλανθρωπία. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο στον αμύητο.

View this post on Instagram

A post shared by @thatblondie333

Αν πρέπει να το πούμε με μια πρόταση, το The Chive ήταν -και παραμένει- μια ανάλαφρη ιστοσελίδα που χτίστηκε σε μια απλή αρχή: να πείσει τις γυναίκες να βγάλουν τα ρούχα τους δωρεάν. Και τα κατάφερε, έστω κι αν δεν θα δεις ούτε μία γυμνή φωτογραφία.

Σήμερα είναι ένας σωστός διαδικτυακός κολοσσός αξίας πολλών εκατομμυρίων. Αλλά και μια ανθηρή εμπορική επιχείρηση.

Και μια εξίσου ανθηρή φιλανθρωπική κοινότητα τελικά. Χωρίς ίχνος πολιτικής εντός της. Όλοι ξέρουν άλλωστε πως οι Chivers δεν μιλάνε ποτέ για πολιτική…

Τι είναι το The Chive

Αν δεν ξέρεις τι είναι το The Chive και μπεις σήμερα για πρώτη φορά στις σελίδες του, η περιήγηση θα σου φανεί σαν ταξίδι στον χρόνο. Επιστρέφοντας εκεί στις αρχές της νέας χιλιετίας, με την πλασματική όπως φάνηκε αισιοδοξία της ευημερίας και της ευδαιμονίας, πριν καν εμφανιστεί η πολιτική ορθότητα και κινήματα τύπου #MeToo.

Τότε λοιπόν νεαρές και καλλίγραμμες γυναίκες, οι Chivettes, άρχισαν να στέλνουν τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες τους σε μια σελίδα με την ελπίδα να τις δουν σε κάποια από τις πικάντικες συλλογές της. Όπως στη θρυλική και εξόχως δημοφιλή «Γυναίκες με μελλοντικά προβλήματα πλάτης».

Το ίδιο το The Chive έλεγε πως είναι «ένα Μέσο για ελκυστικές γυναίκες από κάθε γωνιά του κόσμου να διατυμπανίζουν τα κάλλη τους». Στον κολοφώνα του, εκεί στο 2015, ήταν ο απόλυτος προορισμός για τους περισσότερους άρρενες χρήστες του ίντερνετ. Από ξαναμμένους εφήβους και ξενυχτισμένους φοιτητές μέχρι και σοβαρότατους επιχειρηματίες.

Το περιεχόμενό του ήταν εξάλλου στη μέση: πολύ «προχωρημένο» για παραδοσιακή ιστοσελίδα, όχι όμως τόσο που να χαρακτηριστεί πορνογραφία. Την καλύτερη ίσως περιγραφή του την έδωσε το Bloomberg, αποκαλώντας το το 2013 «διαδικτυακή εκδοχή αντρικού περιοδικού, το ‘‘Maxim’’ του 21ου αιώνα».

Σύμφωνα με τους ιδρυτές του αλλά και τα επίσημα στατιστικά της εποχής, το Chive είχε πάνω από 1 εκατ. μοναδικές προβολές σελίδας τη μέρα.

Ακατάλληλα σχόλια κατεβαίνουν σήμερα από το Chive, όταν ο κόσμος τα σηματοδοτήσει ως τέτοια. Οι υπάλληλοί του προσέχουν πια τι σχόλια ανεβαίνουν και είναι εκεί για να αποκλείσουν χρήστες που παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας.

View this post on Instagram

A post shared by Gina (@ginadarlingxoxox)

Κάτι πολύ δύσκολο βέβαια όταν το περιεχόμενο είναι πικάντικο και τα περισσότερα από αυτά που λέγονται είναι αναγκαστικά σεξιστικά. Ή ρατσιστικά. Ή προσβλητικά. Και πάει λέγοντας.

Τα δυο αδέρφια σκοπεύουν πάντως να το κρατήσουν ζωντανό. Το 2015 απέρριψαν πρόταση του Playboy για εξαγορά. Πλέον πληρώνουν κι αυτοί κανονικά δικαιώματα σε περιεχόμενο που δεν είναι δικό τους. Πρέπει να συμμορφωθούν για να παραμείνουν στη δουλειά.

Το Chive μεγάλωσε αναμφίβολα μια γενιά χρηστών. Μόνο που μεγάλωσε κι αυτό μαζί τους και πρέπει να αλλάξει για να παραμείνει το ίδιο στη νέα δεκαετία…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments