Πολιτική

Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας ο πρωθυπουργός- Πέταξε πάνω από πληγείσες περιοχές [vid]

Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας ο πρωθυπουργός- Πέταξε πάνω από πληγείσες περιοχές [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIE ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΛΑΡΙΣΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο γήπεδο της Καρδίτσας προσγειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το ελικόπτερο με το οποίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε νωρίτερα αυτοψία πάνω από τις πληγείσες περιοχές. Μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου ο πρωθυπουργός αρχικά μιλησε με εθελοντές διασώστες και πληρώματα του ΕΚΑΒ ενώ στη συνέχεια συνομίλησε με πλημμυροπαθείς που είχαν διασωθεί νωρίτερα στα πλαίσια της μεγάλης επιχείρησης που έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων που έχει στηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και όπου από χθες, Πέμπτη, βρίσκονται πέντε υπουργοί και υφυπουργού στο πλαίσιο της επιχείρησης «Δάρδανος».

Η θεομηνία ανατρέπει τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και κομμάτων

Ανατροπές κάθε πολιτικού προγραμματισμού, αλλαγές σχεδίων για κυβέρνηση και κόμματα αλλά και  αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκαλεί η θεομηνία που πλήττει την  Θεσσαλία, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές και βαρύ τίμημα σε απώλεια ανθρωπίνων ζωών.

Το βαρύ κλίμα που σκίασε απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα οδήγησε στη μοιραία ακύρωση της παρουσίας και της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο και αντ’ αυτού σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Λάρισα προκειμένου να βρεθεί στο συντονιστικό κέντρο που εσπευσμένα δημιουργήθηκε για τις επιτακτικές ανάγκες που προκάλεσε η καταστροφική κακοκαιρία, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές όπου θα πραγματοποιήσει αυτοψία και θα ενημερωθεί για τις ανάγκες και διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης.

Στη Λάρισα έχει στηθεί συντονιστικό κέντρο όπου μετέβησαν  και οι συναρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί , Υποδομών, Εσωτερικών, Κλιματικής κρίσης και Υγείας, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ ο Νίκος Δένδιας επέστρεψε εσπευσμένα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  προκειμένου να επιβλέψει τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην όλη επιχείρηση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την πρόσφατη καταστροφή, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε ότι ολόκληρη η κρατική δομή επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην περιοχή της Θεσσαλίας. «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κανένα μέσο, καμία ενέργεια και καμία προσπάθεια που μπορούσε ή μπορεί να γίνει ώστε να απεγκλωβιστούν νωρίτερα και με ασφαλή τρόπο οι άνθρωποι  που υποφέρουν για δεύτερο 24ωρο στην περιοχή, και δεν έγινε» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Για τον καλύτερο συντονισμό δε, στο κέντρο της Λάρισας κατανεμήθηκαν αρμοδίως οι ενέργειες και το έργο που απαιτείται κατά τον ακόλουθο τρόπο:

1.  Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες (Επιτελείς Εθνικής Άμυνας με επικεφαλής τον Διοικητή της Ά Στρατιάς Αντιστράτηγο Ι. Τσόπλο, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ) 2.  Δίκτυα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ Ανάστ. Μάνος) 3.  Δίκτυο υδροδότησης (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος) 4.  Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) Υπουργός Υποδομών Χ. Σταϊκούρας, Υφυπουργός Ν. Ταχιάος) 5.  Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας, με τρόφιμα, νερό, στέγη (Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλος με υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία, από το Υπουργείο Τουρισμού) 6.  Πρόσβαση και λειτουργία δομών υγείας (Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments