Αθλητισμός

Αλμέιδα: Μηνύματα νοοτροπίας, στόπερ και τα πάντα για την ΑΕΚ!

Αλμέιδα: Μηνύματα νοοτροπίας, στόπερ και τα πάντα για την ΑΕΚ!

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο «Πελάδο» που οδήγησε την Ένωση στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα στην κατάκτηση του νταμπλ και επανέφερε τους κιτρινόμαυρους στην Ευρώπη με τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League μίλησε για τα πάντα!

Κάθε κουβέντα με τον Ματίας Αλμέιδα είναι απόλαυση. Όσα λέει, βγαίνουν μέσα από την ψυχή του και ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα παρότι η συζήτηση μπορεί να κρατήσει για σχεδόν μιάμιση ώρα! Όσο διήρκεσε δηλαδή η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στους ρεπόρτερ της ΑΕΚ στα Σπάτα μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης της Παρασκευής. Ο «Πελάδο» που οδήγησε την Ένωση στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα στην κατάκτηση του νταμπλ και επανέφερε τους κιτρινόμαυρους στην Ευρώπη με τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League μίλησε για τα πάντα!

Αφού έκανε μια σύνοψη των πρώτων φετινών αγώνων, πραγματοποιώντας μια αποτίμηση για το ξεκίνημα της νέας σεζόν, μίλησε για όλα όσα αφορούν την ΑΕΚ. Για το τι συνέβη με τη μεταγραφή στόπερ και την επιλογή του Αλεξάντερ Κάλενς που καλύπτει απόλυτα τα χαρακτηριστικά που αναζητούσε, για το ρόστερ που έχει στα χέρια του, για την κριτική που έχει ασκηθεί στα social media και για τη δουλειά στο πνευματικό κομμάτι προκειμένου να υπάρξει βελτίωση σε όλους τους τομείς.

Ο Αργεντινός τεχνικός έκανε λόγο για τα μηνύματα νοοτροπίας νικητή που πρέπει να διατηρήσει η ομάδα για να πετύχει και φέτος τους στόχους της ενωμένη. Ξεκαθάρισε με το χέρι στην καρδιά και ορκιζόμενος στις κόρες του πως είναι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ και ότι απολαμβάνει την εξαιρετική επικοινωνία με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τη διοίκηση, ενώ αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έγιναν μετά την σούπερ πρόταση που είχε έρθει για τον Λιβάι Γκαρσία και την απόφαση να παραμείνει στην ομάδα, αλλά και τις κρούσεις που είχε ο ίδιος το καλοκαίρι, παραμένοντας φυσικά απόλυτα πιστός στην ΑΕΚ.

Μετά παίξαμε επίσης, κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα (σ.σ. Αντβέρπ) όπου τα παιχνίδια ήταν ισοδύναμα. Και προφανώς λόγω των προσόντων των αντιπάλων και δικών μας λαθών βρεθήκαμε πάλι πίσω στο σκορ. Τώρα σε αυτό το παιχνίδι (σ.σ. στο Βέλγιο) κάναμε κάποια καλά πράγματα, όμως μας έλειψαν κι άλλα, κυρίως όταν μείναμε με έναν παίκτη παραπάνω. Τι μας έλειψε; Τα τελειώματα! Όταν μία ομάδα είναι κλεισμένη, αυτό που μας έλειψε ήταν τα σουτ έξω από την περιοχή. Πρέπει να κάνεις περισσότερα σουτ. Νομίζω στη ρεβάνς αν βγάλουμε έξω τα δυο λάθη που κάναμε, η ομάδα τα πήγε καλά. Επρεπε να προσέξουμε να μη δεχθούμε γκολ, γιατί ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο μετά. Γνωρίζαμε ότι ήταν πολύ καλοί στις αντεπιθέσεις. Με βάση την ανάλυση του αντιπάλου που είχαμε κάνει, εμείς αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε ήταν να προσέχουμε τις κινήσεις τους. Αυτό μας αφήνει ένα τεράστιο μάθημα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Ότι οι πολύ μικρές λεπτομέρειες, μεταμορφώνονται σε πολύ μεγάλες! Με τις ίδιες κινήσεις, πριν λίγες ημέρες, το είχε κάνει η Μπράγκα στον Παναθηναϊκό. Και οι δυο από ένα πλάγιο δεχθήκαμε γκολ! Προφανώς και όταν αποκλειστήκαμε χάσαμε ένα όνειρο που ήταν να παίξουμε στο Champions League. Αλλά πιστεύω η εικόνα που άφησε η ΑΕΚ σε αυτά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν καλή. Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι θέλαμε κάτι παραπάνω. Μετά τα δυο ματς στο πρωτάθλημα: Στο πρώτο με τον Πανσερραϊκό στα 15 δευτερόλεπτα είχαν ευκαιρία για γκολ και στα 45 δευτερόλεπτα δεχθήκαμε γκολ! Ήταν κάτι που είχαμε συζητήσει και δουλέψει πριν το παιχνίδι. Ισοφαρίσαμε, μέσω ενός πέναλτι κι άλλων ευκαιριών προσπαθήσαμε να το κερδίσουμε και… ισοπαλία.

Πως δουλεύεται το πνευματικό κομμάτι τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση από έναν ποδοσφαιριστή για να αποφεύγονται τα λάθη σε ανασταλτική λειτουργία και τελειώματα;

«Θα ξεκινήσω από την επίθεση. Τα τελειώματα θέλουν πολλή πρακτική. Έχει να κάνει με ένα προσωπικό θέμα στον καθένα μας ξεχωριστά. Άλλοι χρειάζονται τρεις ενέργειες για να βάλουν ένα γκολ, άλλοι θέλουν μισή ενέργεια για να σκοράρουν. Αυτός που κάνει μια ενέργεια και κάνει ένα γκολ παίρνει πάνω από 10 εκατ. τον χρόνο και αξίζει πάνω από 30 εκατ. Αυτές είναι οι πραγματικότητες που λέγαμε για το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό λέμε ότι οι ομάδες που επενδύουν είναι αυτές που κερδίζουν και περισσότερο. Είναι διαφορετικά πρότζεκτ στο ποδόσφαιρο. Για μένα υπάρχουν 3 τρόποι να διορθώσεις το λάθος. Μια είναι μιλώντας. Για παράδειγμα μπορείς να μου πεις ότι θα παίξεις 4-4-2. Εγώ μπορώ να σου πω ότι είναι ψέμα. Οπότε αυτό έχει να κάνει με τον λόγο, αυτά που λες θα πρέπει να τα δουλεύεις στην προπόνηση και να τα διορθώνεις βλέποντας μετά την εικόνα. Σε αυτήν την περίπτωση θα μου έδειχνες την εικόνα ή το ακουστικό κομμάτι. Οπότε η διόρθωση γίνεται με το στόμα και με την εικόνα και τις τρεις αισθήσεις. Μπροστά σε αυτό που βλέπει κάποιος δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Μετά είναι θέμα ερμηνείας από τον καθένα. Αν το δεχθώ θα πω είναι αλήθεια, έκανα λάθος. Αν δεν το δεχτώ όμως, τότε αυτό δεν αλλάζει γιατί εκεί μπαίνει ο εγωισμός, που σκοτώνει. Πέρυσι βγήκαμε νικητές γιατί δουλέψαμε όλοι μαζί ως ομάδα. Η ομάδα πρέπει να γίνει πιο δυνατή γιατί η νοοτροπία ενός παίκτη είναι κέρδισα άρα χαλαρώνω. Η δική μου νοοτροπία είναι ότι κέρδισα, αλλά θέλω να κερδίσω παραπάνω. Γιατί εκεί μετατρέπεσαι σε νικητή. Αν κέρδισες δύο φορές κάτι μπορεί να είναι σύμπτωση. Είναι ένας από τους τρόπους τους οποίους σκέφτομαι για το πως μπορώ να διορθώσω κάτι. Σήμερα οι παίκτες βλέπουν πολύ τα social media και η νεολαία γνωρίζεται μέσω αυτών. Πολλές φορές αυτό μπορεί να τους βλάπτει. Αν εγώ έχω κάνει ένα λάθος και βλέπω ότι όλοι στα social με @@@@@ και εγώ είμαι αδύναμος πνευματικά, αυτό θα με επηρεάσει. Τώρα πως ξέρει ο καθένας ότι αυτός που με βρίζει είναι της ΑΕΚ; Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που διαχειρίζονται μέσα και κανάλια. Μπορεί να είμαι για παράδειγμα από άλλο κλαμπ και να σε βρίζω μέχρι να σε καταστρέψω. Εμένα οι κόρες μου τα βλέπουν και καταλαβαίνω ότι με βρίζουν όταν έρχονται και μου λένε “μπαμπά τι έγινε, είσαι καλά σήμερα; (σ.σ γέλια)”».

Η κριτική επηρέασε την ομάδα μετά τον αποκλεισμό από την Αντβέρπ και την ισοπαλία με τον Πανσερραϊκό;

«Νομίζω πως όχι. Στον Βόλο τα πρώτα 15 λεπτά φαινόταν ότι μας έχει επηρεάσει. Δεχθήκαμε το γκολ, ήρθε η κόκκινη. Μετά με δέκα παίκτες η ομάδα ξύπνησε. Αν είχαμε χάσει σήμερα θα λέγαμε ότι μας επηρέασε. Αλλά κερδίσαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα μπορούσαμε βέβαια να είχαμε κερδίσει πιο ήρεμα (σ.σ. γέλια)!».

«Έχω καλή επικοινωνία με τον πρόεδρο, γι’ αυτό δεν πουλήσαμε τον Λιβάι»

Είχες ερωτηθεί από τη διοίκηση το καλοκαίρι σχετικά με την πρόταση που είχε έρθει για τον Λιβάι Γκαρσία και τι σκεφτόσουν πάνω σε αυτό;

«Η αλήθεια είναι ότι έχω πολλή επικοινωνία με τους διοικούντες. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος εδώ που βρίσκομαι. Έχω πολύ καλή επικοινωνία με τον πρόεδρο. Με αυτόν τον πρόεδρο μπορείς να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα και πιστεύω πως και ο ίδιος με ακούει. Και με τους υπόλοιπους διοικούντες παίρνουμε τις αποφάσεις μαζί. Όταν έγινε αυτό με τον Λιβάι, πολύς κόσμος είχε διακοπές, εμείς όχι. Όλο το καλοκαίρι υπήρξαν σοβαρές προτάσεις για τον Λιβάι. Δεν είναι ότι ο πρόεδρος αρνήθηκε μια τεράστια πρόταση, αλλά αυτό που έκανε ήταν να ανανεώσει το συμβόλαιο στον Λιβάι. Αγόρασε τον Πινέδα, έγιναν πολλές ανανεώσεις σε συμβόλαια παικτών. Οπότε είναι πολλά τα βήματα που δεν μαθαίνονται όλα, αλλά εσωτερικά γίνονται σημαντικά πράγματα. Όλοι μας θέλουμε να ανταποδώσουμε αυτή τη στήριξη με αποτελέσματα. Για τον Λιβάι ήρθαν πολλές προτάσεις εκατομμυρίων. Συζητήσαμε με τον πρόεδρο την κατάσταση με τον Λιβάι, την αξιολογήσαμε και του είπα ότι αν ήταν δικός μου, εγώ θα τον έδινα. Ξέραμε ότι ο Λιβάι ήταν σημαντικός πολύ για εμάς και πως αν έκανε αυτά που έκανε πέρυσι σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, τότε η τιμή του θα ανέβαινε».

Ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητας και ενσωμάτωσης του Πόνσε και του Πισάρο;

«Ο Πόνσε προερχόταν από λίγο χρόνο συμμετοχής με ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα από το δικό μας. Τελευταία είχε έναν πιο επιθετικογενή προπονητή, αλλά έπαιζε λίγο. Όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μέχρι το μισό του γηπέδου, οπότε θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής σε ένα διαφορετικό σύστημα. Για τον Πισάρο το ίδιο, γιατί δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς στην Ευρώπη. Άλλοι προσαρμόζονται γρήγορα, άλλοι όχι. Το ότι ο Πισάρο έπαιξε για 90 λεπτά τις προάλλες, τα πήγε καλά, γνωρίζοντας ότι έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Είναι πιο πολύ στο ένας εναντίον ενός, στην κοντινή πάσα, οπότε σκεφτόμαστε ότι σε κάποια παιχνίδια μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξει και το σύστημα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments