Αθλητισμός

Όλα για τον Σπανούλη- Νο1 στόχος της Εθνικής- Πώς κατέληξαν στο πρόσωπο του

Όλα για τον Σπανούλη- Νο1 στόχος της Εθνικής- Πώς κατέληξαν στο πρόσωπο του

Πηγή Φωτογραφίας: Βασίλης Σπανούλης - Όλα όσα πέτυχε στην Εθνική ομάδα (pics+vids) | Patras Events.gr

Λίγο πριν το διαζύγιο με τον Δημήτρη Ιτούδη, η ΕΟΚ έχει αποφασίσει για τον επόμενο εκλεκτό της…

Στις 17 Σεπτεμβρίου είναι η μεγάλη γιορτή που διοργανώνει ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ προς τιμήν του Βασίλη Σπανούλη και πραγματικά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν μέχρι τότε ο θρυλικός Kill Bill δεν είναι μόνο προπονητής του Περιστερίου αλλά και της εθνικής μας ομάδας, Ναι, όλες οι πληροφορίες προς το πρόσωπο του καταλήγουν. Αυτός είναι ο εκλεκτός της Ομοσπονδίας για την αντικατάσταση του Δημήτρη Ιτούδη που είναι πια μια… ανακοίνωση μακριά από τον Εθνικό μας πάγκο.

Απαραίτητη σημείωση για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις: Το ρεπορτάζ προς το παρόν αφορά στις προθέσεις της Ομοσπονδίας, όχι του ίδιου του Βασίλη Σπανούλη ο οποίος ετοιμάζει το Περιστέρι για τη season 2 της νέας καριέρας του. Δεν είναι γνωστό καν, αν τον έχουν πλησιάσει και αν τέλος πάντων του έχουν ανοίξει μια τέτοια συζήτηση από την ΕΟΚ. Στις δικές τους κουβέντες όμως ο Βαγγέλης Λιόλιος και οι συνεργάτες του μοιάζουν να έχουν καταλήξει. Γιατί;

Διότι στο πρόσωπο του Βασίλη Σπανούλη δεν βλέπουν μόνο τον επόμενο Έλληνα καλό προπονητή πίσω από την τριάδα Ιτούδης-Μπαρτζώκας-Σφαιρόπουλος. Διότι στο πρόσωπο του βλέπουν έναν θρύλο του μπάσκετ με μεγάλη όρεξη για δουλειά και πολύ καλό πρώτο δείγμα γραφής με το μπλοκάκι στα χέρια. Με όνομα βαρύ σαν ιστορία. Και με την ικανότητα να δημιουργήσει ίσως το πιο απαραίτητο έναν χρόνο πριν την πρόκληση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Την συσπείρωση.

Είναι εξαιρετικές οι σχέσεις του σχεδόν με όλους του διεθνείς. Και εκείνους που ήταν στη Μανίλα για το Μουντομπάσκετ και τους άλλους που δεν ήταν εκεί. Κλειδί αυτή η λεπτομέρεια σε μια συγκυρία που κανείς δεν ξέρει αν ο Νικ Καλάθης και ο Κώστας Σλούκας για παράδειγμα έχουν κατά νου να φορέσουν ξανά το εθνόσημο.

Φίλοι του και συμπαίκτες του στο παρελθόν. Όπως φυσικά ιδιαίτερη και η προσωπική του σχέση με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που αν κάποιος δεν το κατάλαβε εκεί που στις αρχές του καλοκαιριού θα αγωνίζονταν στο Μουντομπάσκετ έριξε μαύρη πέτρα πίσω του και δεν εμφανίστηκε ούτε στις κερκίδες του ΟΑΚΑ για το τουρνουά Ακρόπολις.

Εκτιμούν στην Ομοσπονδία ότι το όνομα και η προσωπικότητα του Σπανούλη θα μπορέσει να τα βάλει όλα αυτά σε μια σειρά. Και ότι το επόμενο καλοκαίρι θα είναι όλοι εκεί για το προ-Ολυμπιακό τουρνουά. Ξαναλέμε πάντως για την αποφυγή παρεξηγήσεων. Αυτές είναι οι σκέψεις της ΕΟΚ στο φινάλε της εποχής Ιτούδη. Το βασικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Αν ο Σπανούλης θα πεισθεί και θα δεχτεί (σε μια συγκυρία όπου τιμ μάνατζερ της εθνικής είναι ο αδερφικός του φίλος Νίκος Ζήσης και για την Ομοσπονδία εργάζονται πρόσωπα όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Δήμος Ντικούδης κλπ); Αυτό δεν μπορεί να το γνωρίζει ακόμη κανείς…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments