Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Στα δύο «κομμένη» η χώρα – Έκλεισαν την εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης [vid]

Κακοκαιρία Daniel: Στα δύο «κομμένη» η χώρα – Έκλεισαν την εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ DANIEL - ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)

Από τα διόδια Μαλγάρων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων - Νωρίτερα είχε κλείσει το τμήμα από Κατερίνη προς Λάρισα λόγω αυξημένου όγκου υδάτων

Στον Πηνειό, η στάθμη του οποίου συνεχίζει να ανεβαίνει επικίνδυνα, είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων, με τον εφιάλτη να μην έχει τέλος στη Θεσσαλία μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Η χώρα είναι για άλλη μια φορά «κομμένη» στα δύο καθώς έχει διακοπεί στην Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, μεγαλώνει η αγωνία για τους αγνοούμενους, ενώ μέχρι στιγμής οι νεκροί επισήμως είναι 10 αλλά υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός τους θα ανέβει.

Συγκεκριμένα, την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Εθνική Οδό στο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και συγκεκριμένα από το ύψος των διοδίων Μαλγάρων, μέχρι τα όρια με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η απαγόρευση ξεκίνησε και θα ισχύει μέχρι την εξομάλυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών. Εξαιρούνται τα οχήματα με τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Για τα οχήματα με προορισμό την Αθήνα, πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας από τον κόμβο Κλειδίου Ημαθίας και η κίνηση γίνεται μέσω της Εγνατίας Οδού.

Από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (ΕΚΑΒ, Π.Υ., κ.λπ.) και τα οχήματα οδικής βοήθειας.

Νωρίτερα, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην Εθνική Οδό από Κατερίνη προς Λάρισα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από την χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας) έως την χ/θ 348+106 (A/K Νίκαιας).

Η διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω εκτροπής στο Κλειδί Ημαθίας».

Η στάθμη του Πηνειού έχει φτάσει τα 12 μέτρα και όσο ανεβαίνει, αποφασίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκκενώσεις οικισμών.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι δραματικές διασώσεις με βάρκες και ελικόπτερα από τα χωριά της Καρδίτσας που βυθίστηκαν κάτω από το νερό.

Ανάλογες εικόνες και στη Λάρισα, με ηλικιωμένους να απεγκλωβίζονται από τα σπίτια τους με φουσκωτές βάρκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments