Ελλάδα

Κλειστή η ΠΑΘΕ λόγω πλημμυρών -Η Hellenic Train αναστέλλει τις λεωφορειακές συνδέσεις [vid]

Κλειστή η ΠΑΘΕ λόγω πλημμυρών -Η Hellenic Train αναστέλλει τις λεωφορειακές συνδέσεις [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στα δύο είναι κομμένη η Ελλάδα καθώς παραμένει κλειστή η ΠΑΘΕ λόγω των πλημμυρικών φαινομένων σε Θεσσαλία και Πιερία. Η Hellenic Train αναστέλλει τις λεωφορειακές συνδέσεις στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι μέχρι αύριο Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 6 τα ξημερώματα οι οδηγοί δεν θα πληρώνουν διόδια στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και στη διασταύρωση της Εγνατίας με την Ιόνια Οδό. Κλειστές παραμένουν η οδοί Λάρισας-Κοζάνης και Λάρισας-Φαρσάλων.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train σημειώνει ότι: «Μετά από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών για διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό στο ύψος της Λάρισας, εξαιτίας της υπερχείλισης του Πηνειού, αναστέλλονται οι λεωφορειακές συνδέσεις στη γραμμή Αθήνα- Θεσσαλονίκη, καθώς και στη Λάρισα- Λιτόχωρο, σήμερα Κυριακή 10/9/2023. Εφόσον δοθεί πάλι σε κυκλοφορία η Εθνική Οδός και επιτραπεί η διέλευση οχημάτων, θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση και επαναπρογραμματισμό των δρομολογίων».

O Παλαμάς «δεν υπάρχει πια»: Σοκάρει το πριν και το μετά της κακοκαιρίας [pics]

Η απόγνωση αποτυπώνεται στη φωνή, που σπάει: «Ο Παλαμάς δεν υπάρχει πια» ακούγεται να λέει κάτοικος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τηλεοπτικό σταθμό. Τα πάντα έχουν βυθιστεί κάτω από τόνους νερού και λάσπης σε μία περιοχή της Καρδίτσας με 20 χωριά και πάνω από 15.000 κατοίκους. Η καταστροφή είναι ασύλληπτη.

Δορυφορικές εικόνες της Maxar Technology, που δημοσιεύει το Reuters, μας θυμίζουν πώς ήταν η περιοχή πριν το απολύτως σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel και αποκαλύπτουν το μέγεθος της σημερινής.

Υπ. Εσωτερικών: Έκτακτη χρηματοδότηση 45 δις ευρώ σε ΟΤΑ για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Δημοσιεύτηκε η τροποποίηση της πρόσκλησης του υπουργείου Εσωτερικών για την υποβολή πρότασης στο ΤΠΑ του υπουργείου στον άξονα προτεραιότητας 2.4 «Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων», με τίτλο «Πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού», συνολικού προϋπολογισμού 44,71 εκατ. ευρώ, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, αρμόδιου για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, του Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκου, και σε συνέχεια σχετικής προεργασίας από την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής και την αρμόδια Υπό-Επιτροπή της, (ΑΔΑ: ΡΜ4Ι46ΜΤΛ6-8ΣΥ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments