Πολιτική

Διαβεβαίωση Παπαθανάση στους πληγέντες – «Τα χρήματα θα κατατεθούν άμεσα» [vid]

Διαβεβαίωση Παπαθανάση στους πληγέντες – «Τα χρήματα θα κατατεθούν άμεσα» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Στο arogi.gov.gr θα καταθέσουν ψηφιακά τις αιτήσεις τους οι κάτοικοι που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία.

Άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τις αιτήσεις των πληγέντων από την κακοκαιρία Daniel

Άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τις αιτήσεις των πληγέντων από την κακοκαιρία Daniel. Μάλιστα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, o αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε πως τα χρήματα στους δικαιούχους πρώτης αρωγής θα κατατεθούν άμεσα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

«Άμεσα θα κατατεθούν τα χρήματα. Αυτά ήδη υπάρχουν, έχουν μπει και περιμένουμε να προχωρήσουν οι αιτήσεις προκειμένου να κατατεθούν τα χρήματα. Όπως έγινε και στις προηγούμενες καταστροφές, τα χρήματα κατατέθηκαν άμεσα στους συμπολίτες μας», σχολίασε ο κύριος Παπαθανάσης.

Όλα τα μέτρα για τους πληγέντες

Στο arogi.gov.gr θα καταθέσουν ψηφιακά τις αιτήσεις τους οι κάτοικοι που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία.

Εξειδικεύοντας τα μέτρα μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από τη Λάρισα, για τους πληγέντες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος είπε:

  • Συνολικά, προβλέπεται κάλυψη έως 80% για επανακατασκευή κατοικιών, ενώ στις επιχειρήσεις (κτηνοτροφικές και αγροτικές καλύπτεται το 70% της ζημιάς.
  • η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση ως πρώτη αρωγή, έναντι στεγαστικής συνδρομής θα φτάνει τα 10.000 ευρώ
  • η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση ως πρώτη αρωγή για στήριξη των επιχειρήσεων θα φτάνει τα 4.000 ευρώ.
  • Παράλληλα, σε 6.000 ευρώ ανέρχεται η οικονομική βοήθεια που θα δίνεται για την αντιμετώπιση των ζημιών σε οικοσκευές καθώς και για τις πρώτες επιδιορθώσεις σε σπίτια.
  • Παράλληλα, για τους κατοίκους των περιοχών όπου τα σπίτια υπέστησαν ζημιές (δηλαδή αν το σπίτι κριθεί «κίτρινο» ή «κόκκινο») θα δοθεί επιδότηση ενοικίου και συγκατοίκησης που θα κυμαίνεται από 300 έως 500 ευρώ για να μπορέσει να μείνει ή να συγκατοικήσει με ένα άλλο φιλικό του ή συγγενικό του πρόσωπο στην περιοχή.
  • Χορηγείται αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων καθώς και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για έξι μήνες.
  • Τριετής απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ συμπεριλαμβανομένων και των αγροτεμαχίων
  • Αναστολή συμβάσεων εργασίας στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες με επιδότηση 534 ευρώ για τους εργαζόμενους
  • σε συνεργασία με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας θα δοθεί παράταση στην καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του Στεγαστικού Επιδόματος
  • Αθροιστικά η έκτακτη χρηματοδότηση φθάνει στα 45 εκατομμύρια ευρώ.

Μητσοτάκης: Την Τρίτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν [vid]

Τα μέτρα για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το επιχειρησιακό κέντρο της Λάρισας. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε για δεύτερη φορά στην πόλη της Θεσσαλίας, όπου επικεντρώνεται πλέον η προσπάθεια των συνεργείων να αντιμετωπίσουν τις πλημμύρες από την υψηλή στάθμη του Πηνειού.

Την Τρίτη θα είμαι στο Στρασβούργο επικεφαλής κλιμακίου, όπου θα έχω συνομιλίες με την πρόεδρο της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την αρωγή από την Ευρώπη για την κακοκαιρία η οποία σχετίζεται και με την κλιματική αλλαγή. Η κατάσταση απαιτεί και από την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σήμερα το ενδιαφέρον μας στράφηκε σε θέματα δημόσιας υγείας, για να είναι οι πολίτες ασφαλείς και υγιείς. Αυτό συμπεριλαμβάνει και το θέμα της καύσης των ζώων που χάθηκαν από την κακοκαιρία, είπε ακόμη.

Ανοίγωντας την παρέμβασή του, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε όσους είναι στο πεδίο με αυταπάρνηση μέσα στο νερό και τις λάσπες για να επανέλθει η περιοχή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε κάπως κανονικούς ρυθμούς.

Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί ένα πρώτο μεγάλο «πακέτο» παρεμβάσεων που όπως όλα δείχνουν θα κινείται σε τρεις βασικούς άξονες: άμεσα τα μέτρα στήριξης των πληγέντων για την κάλυψη των πρώτων βασικών αναγκών

  • μέτρα στήριξης και αποκατάστασης για τις περιουσίες, τις αγροτικές εκτάσεις που έχουν καταστραφεί και τις υποδομές
  • μέτρα που θα αφορούν τόσο στην αντιπλημμυρική / αντιπυρική θωράκιση, όσο και σε ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης των περιοχών που έχουν χτυπηθεί από τη θεομηνία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments