Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: «Πρωτοφανής κυβερνητική μεθόδευση» για τη ΔΕΘ

ΠΑΣΟΚ: «Πρωτοφανής κυβερνητική μεθόδευση» για τη ΔΕΘ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Πυρά κατά της κυβέρνησης για το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κλείσει το φετινό πολιτικό σκέλος της ΔΕΘ

Πυρά κατά της κυβέρνησης για το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κλείσει το φετινό πολιτικό σκέλος της ΔΕΘ, μετά τις αλλαγές που προκλήθηκαν λόγω των καταστροφών από την κακοκαιρία Daniel, εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ.

Πυρά κατά της κυβέρνησης για το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κλείσει το φετινό πολιτικό σκέλος της ΔΕΘ, μετά τις αλλαγές που προκλήθηκαν λόγω των καταστροφών από την κακοκαιρία Daniel, εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ.

Η Χαρ. Τρικούπη μιλά για κυβερνητική μεθόδευση, με στόχο, όπως αναφέρει, να μην υπάρχει περιθώριο στα κόμματα της αντιπολίτευσης να σχολιάσουν τον πρωθυπουργό.

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αποδοκιμάζει την πρωτοφανή κυβερνητική μεθόδευση να κλείσει ο Πρωθυπουργός τη φετινή Διεθνή Έκθεση, μην αφήνοντας το περιθώριο στα κόμματα της αντιπολίτευσης να τον σχολιάσουν. Υπήρχαν επιλογές για να προηγηθεί η παρουσία του, όπως γίνεται κάθε χρόνο», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Όπως ανακοινώνεται από το ΠΑΣΟΚ, κατόπιν αυτού, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην Αθήνα την επόμενη Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, μετά δηλαδή από την ομιλία και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Η ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα λάβει χώρα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Η νέα θεματολογία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Οι πρωτοφανείς καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel αλλάζει τις προτεραιότητες και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης  με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη λόγω ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Πλέον έμφαση σχεδιάζεται να δοθεί στις μεταρρυθμίσεις, στις πολιτικές ενίσχυσης των μηχανισμών πρόληψης από φυσικές καταστροφές και στη στήριξη των ασθενέστερων.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν η προώθηση μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στην αντιμετώπιση παθογενειών που παρατηρούνται στην λειτουργία του Κράτους και κυρίως στην πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Ξεχωριστή θέση αναμένεται να έχουν οι αναφορές για ταχεία και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων από τις πυρκαγιές Ιουλίου και Αυγούστου και, φυσικά, από τις καταστροφικές πλημμύρες σε Μαγνησία και Θεσσαλία. Μάλιστα όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θα έχει προηγηθεί την Τρίτη η επίσκεψη του στο Στρασβούργο, συνοδευόμενος από  κυβερνητικό κλιμάκιο, για να συναντηθεί με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Βασικό θέμα συζήτησης θα είναι ο τρόπος με τον οποίο η Ευρώπη μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα. Στο επίκεντρο θα βρεθούν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. “Δαπανώνται πολλοί ευρωπαϊκοί πόροι για να χρηματοδοτηθεί η μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλού άνθρακα, αλλά ταυτόχρονα δαπανούνται λίγοι πόροι για να αντιμετωπίσουμε την προσαρμογή στην πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής, με μια κακοκαιρία που ξεπέρασε και τα πιο πεσιμιστικά μοντέλα των προβλέψεων. Είμαι σίγουρος ότι η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός. Μία ακόμα «γραμμή» χρηματοδότησης αποτελεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Είναι δεδομένο πως παρά την αλλαγή πλάνων λόγω των φονικών πλημμυρών,  το κυβερνητικό επιτελείο παρακολουθεί στενά την πορεία της χώρας και σε άλλους τομείς, όπως εκείνον που αφορά στο χαρτοφυλάκιο των 80 και πλέον έργων στο νομό, για τα οποία θα διατεθούν πόροι που υπερβαίνουν τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, «με στόχο την αξιοποίηση των μεγάλων πλεονεκτημάτων της Αχαΐας, την τόνωση της αναπτυξιακής προοπτικής της και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στον σχεδιασμό για την Πάτρα του 2030», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments