Ελλάδα

Θεσσαλία: “Μάχη” να ανοίξουν οι δρόμοι και να απομακρυνθούν τα νεκρά ζώα [vid]

Θεσσαλία: “Μάχη” να ανοίξουν οι δρόμοι και να απομακρυνθούν τα νεκρά ζώα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363483] ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL / 8Η ΗΜΕΡΑ / ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Χωρίς πόσιμο νερό και ρεύμα παραμένουν αρκετά χωριά - Τα σωστικά συνεργεία, οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο Στρατός συνεχίζουν να ανοίγουν δρόμους προκειμένου να προσεγγίσουν χωριά που παραμένουν «βυθισμένα»

Σχεδόν εβδομάδα μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, ολόκληρα χωριά παραμένουν βυθισμένα κάτω από το νερό στην Θεσσαλία με την πρόσβαση να παραμένει σε ορισμένες περιπτώσεις από τα σωστικά συνεργεία ακόμη αδύνατη, δρόμοι να έχουν εξαφανιστεί κάτω από τόνους λάσπης και νερών ενώ τα νεκρά ζώα που παραμένουν στις πλημμυρισμένες περιοχές να αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών.

Η στάθμη του Πηνειού συνεχίζει να πέφτει αλλά με χαμηλούς ρυθμούς και πλέον έχει φτάσει τα 6 μέτρα και τα 60 εκατοστά που είναι και το όριο επιφυλακής. Πέρα όμως από τις τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες, επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, η κακοκαιρία άφησε πίσω τους 15 νεκρούς ενώ ένα ζευγάρι Αυστριακό συνεχίζει να αγνοείται στο Πήλιο. Συνολικά, τους 2235 έφτασαν οι πολίτες που απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλία.

Μάχη να απομακρυνθούν οι λάσπες και τα νερά

Τα σωστικά συνεργεία, οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και ο Στρατός συνεχίζουν να δίνουν μάχη προκειμένου να αδειάσουν τα νερά από τα πλημμυρισμένα χωριά προκειμένου να γίνουν και πάλι προσβάσιμα.

Ο Άγιος Θωμάς στη Λάρισα έχει αδειάσει ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες άντλησης των υδάτων στην Γιάννουλη και την Νέα Σμύρνη. Σοβαρά όμως παραμένουν τα προβλήματα έξω από τη Λάρισα, στην επαρχία της Αγιάς λόγω της έλλειψης φαρμάκων αλλά και των δυσκολιών να μεταφερθούν ευπαθείς ομάδες.

Στο Κεραμίδι Τρικάλων η πρόσβαση σωστικών συνεργείων εξακολουθεί να είναι ανέφικτη με τους περίπου 30 κατοίκους να συνεχίζουν να είναι εγκλωβισμένοι. Θαμμένες κάτω από το νερό συνεχίζουν να είναι και χωριά στο Πήλιο, όπως η Μήλινα, το Λεφόκαστρο, ο Πλατανιάς και ο Κατηγιώργης.

Σοβαρά είναι όμως για ένα ακόμα 24ωρο τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση. Στην Πηνειάδα δεν έχει επανέλθει το ρεύμα, ενώ στο Βόλο οι κάτοικοι σχηματίζουν καθημερινά ουρές για να λάβουν μπουκάλια με πόσιμο νερό.

Τα νερά του Πηνειού «πνίγουν» τα Τέμπη

Την ίδια ώρα, η Κοιλάδα των Τεμπών έχει μετατραπεί σε λιμνοθάλασσα αφού τα νερά που ρέουν από την Καρδίτσα, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα ρέουν μόλις 10 χλμ από την Κοιλάδα. Ο φόβος για νέες πλημμύρες είναι υπαρκτός καθώς τα νερά κατευθύνονται προς την Αγία Παρασκευή χωρίς, να μειώνεται η έντασή τους. Οι κάτοικοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λένε πως μπορεί να υπάρχει φράγμα στην περιοχή, αλλά η ορμή των νερών είναι ανεξέλεγκτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments