Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη και Κικίλια στο Μέγαρο Μαξίμου [vid]

Συνάντηση Μητσοτάκη και Κικίλια στο Μέγαρο Μαξίμου [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Στο συντονιστικό της πυροσβεστικής στην Πολιτική Προστασία ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέτωπα των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχει ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς του, έλεγαν κυβερνητικά στελέχη.

Συνάντηση με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια είχε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη στιγμή που φουντώνουν τα σενάρια περί ανασχηματισμού. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχει ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς του, έλεγαν κυβερνητικά στελέχη. Πάντως, αργά το μεσημέρι κυβερνητικές πηγές διέψευδαν τα περί επικείμενου ανασχηματισμού αναφέροντας ότι ούτε πριν αλλά ούτε και μετά τη ΔΕΘ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά το γεγονός ότι έχει δεχθεί εισηγήσεις και προτάσεις από πολύ στενούς του συνεργάτες.

Κικίλιας: Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ

Ο Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, μίλησε για την αντίδραση των κρατικών δομών στην καταιγίδα Daniel στη Θεσσαλία.

«Θα ήταν εγκληματικό να γίνουν εκκενώσεις νωρίτερα» είπε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, και συμπλήρωσε πως τα ελικόπτερα δεν μπορούσαν να σηκωθούν την ώρα της θεομηνίας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις κινητοποιήθηκαν στην ώρα τους και οι εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν μόλις αυτό κατέστη εφικτό.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να υποβάλει την παραίτησή του, ο υπουργός διευκρίνισε ότι «Εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν φυγομάχησα το 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν φυγομάχησα ως υπουργός Υγείας διαχειριζόμενος την πανδημία. Και τώρα στις μεγαλύτερες πλημμύρες κλπ».

Τη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος την αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Σε σχέση με το εάν όλα έγιναν σωστά, τη στιγμή κατά την οποία ο αριθμός των νεκρών είναι διψήφιος και έχουν καταστραφεί σημαντικές υποδομές, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν παρούσα, όπως και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ακόμη, σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση ο υπουργός υποστήριξε πως από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν οι δήμοι και η περιφέρεια. Όπως δε συμπλήρωσε, το προηγούμενο διάστημα έγιναν πολλά αντιπλημμυρικά έργα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments