Διεθνή

Ο Μπάιντεν περνά στην αντεπίθεση κατά των Ρεπουμπλικάνων

Ο Μπάιντεν περνά στην αντεπίθεση κατά των Ρεπουμπλικάνων

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Npr.org - Biden ends COVID national emergency after Congress acts

Οι Ρεπουμπλικάνοι επιδιώκουν να τον παραπέμψουν σε δίκη, κατά τον Μπάιντεν, για να παραλύσουν την κυβέρνηση

Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε χθες Τετάρτη τους Ρεπουμπλικάνους πως επιδιώκουν να τον παραπέμψουν σε δίκη στη Γερουσία επειδή έχουν σκοπό να παραλύσουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μερικές ώρες αφού ο Λευκός Οίκος στηλίτευσε τα σχέδια της αντιπολίτευσης να αρχίσουν έρευνα σε βάρος του.

Η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας Καρίν Ζαν-Πιερ χαρακτήρισε το εγχείρημα «πολιτικό ακροβατικό», επισημαίνοντας πως δεν έχει παρουσιαστεί καμιά απόδειξη σε βάρος του αρχηγού του κράτους στο πλαίσιο της έρευνάς του για τις επιχειρηματικές δοσοληψίες του γιου του, του Χάντερ Μπάιντεν.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στο εάν και κατά πόσον ο πρόεδρος αποκόμισε οφέλη από τις δοσοληψίες του γιου του.

Ο Μπάιντεν σημείωσε ότι όταν η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, μια ακροδεξιά Ρεπουμπλικανή βουλευτής και σύμμαχος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανέλαβε καθήκοντα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι το πρώτο πράγμα που ήθελε να κάνει ήταν να δικάσει τον Τραμπ και να τον απομακρύνει από το αξίωμά του.

«Δεν ξέρω ακριβώς γιατί, αλλά απλά ήξεραν πως ήθελαν να με παύσουν», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη συγκέντρωση κεφαλαίων στη Βιρτζίνια. «Τώρα, από όσο καταλαβαίνω, θέλουν να με παραπέμψουν σε δίκη και να με παύσουν επειδή θέλουν να παραλύσουν την κυβέρνηση».

Πρόσθεσε πως δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στην έρευνα. «Ξυπνάω κάθε μέρα, και δεν αστειεύομαι, χωρίς να επικεντρώνομαι στη διαδικασία παραπομπής μου σε δίκη και ενδεχόμενης παύσης μου. Έχω μια δουλειά να κάνω», είπε.

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε την Τέιλορ Γκριν ότι πίεσε τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι, τον κορυφαίο ηγέτη των Ρεπουμπλικανών στην Ουάσινγκτον, να διατάξει την έναρξη έρευνας. Η κίνηση του Μακάρθι θα έβαζε τέλος σε πολύμηνες ακροάσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων και θα απέφευγε τον κίνδυνο νομοθετικής εργασίας και οικονομικής παράλυσης -ένα καυτό shutdown- ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου 2024, όταν ο Τραμπ ελπίζει να εκδικηθεί την ήττα του 2020 “παίρνοντας πίσω” τον Λευκό Οίκο οι προσπάθειες θα μπορούσαν να ανασταλούν.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ζαν-Πιερ έκανε λόγο για «παράνομο» τρόπο να διεξαχθεί προεκλογική εκστρατεία, για έρευνα με σκοπό να «καταφερθεί πολιτικό πλήγμα στον πρόεδρο» και όχι να εξακριβωθεί «η αλήθεια». Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν παρουσιάσει απόδειξη πως ο πρόεδρος Μπάιντεν έκανε οτιδήποτε τίποτα παράνομο «επειδή δεν έκανε τίποτα», επέμεινε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments